Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pred pár rokmi pokoril Messiho i Ronalda. Kariéru končí ďalší hviezdny futbalista

Španiel David Silva je ďalším hviezdnym futbalistom, ktorý oznámil ukončenie profesionálnej kariéry.

29.07.2023 15:00
David Silva Foto: ,
David Silva (v popredí) v drese San Sebastiánu v septembri 2022.
debata

Tridsaťsedemročný rodák z Arguineguínu na kanárskom ostrove Gran Canaria sa rozhodol „zavesiť kopačky na klinec“ týždeň po tom, ako v príprave na nový ročník 2023/2024 utrpel vážne zranenie kolena.

„Dnešok je pre mňa smutným dňom. Nadišiel čas rozlúčiť sa s tým, čomu som zasvätil celý svoj život,“ vyhlásil Silva vo videu zverejnenom na svojich kanáloch na sociálnych sieťach.

Diego Godín Čítajte aj Na Katar mu zostanú trpké spomienky. Uruguajský rekordér dáva futbalu zbohom

V minulosti 125-násobný reprezentant Španielska pôsobil od roku v San Sebastiáne. Predtým hral vo vlasti aj za Celtu Vigo, Eibar a FC Valencia, ako legionár strávil jednu dekádu v anglickom Manchestru City.

V Anglicku sa stal štyrikrát šampiónom Premier League a podieľal sa aj na zisku ďalších trofejí pre „The Citizens“.

V roku 2012 po podpise novej zmluvy s Manchestrom City sa stal šiestym najlepšie plateným hráčom sveta podľa základných platov.

Bystrica Trnava Čítajte aj Posila vicemajstra tromfla slovanistov, slovenský talent stojí vyše milióna. Toto sú najdrahší hráči všetkých tímov ligy

Plat mu vzrástol z 8,5 milióna eura za sezónu na 12 miliónov, čím zarobil o 1,5 milióna eur viac ako Lionel Messi a dva milióny viac ako Cristiano Ronaldo, v tom čase hráči Barcelony, resp. Realu madrid.

Na medzinárodnej úrovni bol Silva súčasťou výberu Španielska pri zisku titulu svetového šampióna v roku 2010 aj pri zlatých medailách z ME v rokoch 2008 a 2012. Reprezentačnú kariéru ukončil v roku 2018. V najcen­nejšom drese strelil dovedna 35 gólov.

Krásne partnerky hviezdnych svetových futbalistov Fotogaléria - 61 fotiek Všetky fotky
Medzi najslávnejšie futbalové páry sme zaradili...
debata chyba
Viac na túto tému: #David Silva