Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po súde sa rozplakal. Padol verdikt v prípade sexuálnych útokov futbalového majstra sveta

Francúzsky futbalový obranca Benjamin Mendy sa po trojtýždňovom procese dočkal oslobodzujúceho verdiktu v prípade údajných sexuálnych útokov voči dvom ženám.

15.07.2023 19:51
Benjamin Mendy Foto: ,
Benjamin Mendy odchádza zo súde v Chestri.
debata

Dvanásťčlenná porota na súde v severoanglickom Chesteri rozhodla o tom, že 28-ročný niekdajší hráč Manchestru City sa v októbri 2018 vo svojom dome v Cheshire nepokúsil znásilniť vtedy 29-ročnú ženu a o dva roky neskôr neznásilnil na rovnakom mieste 24-ročnú ženu.

Futbalista od začiatku popieral svoju vinu a tvrdil, že v oboch prípadoch ženy súhlasili s pohlavným stykom. Po vynesení rozsudku sa od šťastia rozplakal.

Taliansko SR Miláno šport futbal LM 1. kolo C Bayern Čítajte aj Muža, ktorý vrazil spoluhráčovi, už Bayern nechce. Jeho odchod k Ronaldovi má háčik

"Prešli takmer tri roky, odkedy polícia začala vyšetrovať tieto prípady. Pán Mendy sa snažil zostať silný, ale proces mal na neho vážny dopad.

Ďakuje všetkým, ktorí ho počas tohto obdobia podporovali. Teraz žiada o zachovanie súkromia, aby mohol znova rozbehnúť svoj život," vyhlásila Mendyho právnička Jenny Wiltshireová.

Súd v Chesteri v januári tohto roka zbavil Mendyho šiestich obvinení zo znásilnenia a jedného pokusu oň.

14. Joško Gvardiol Čítajte aj Sto miliónov za najdrahšieho obrancu. Víťaz Ligy majstrov sa dohodol na zmluve s Chorvátom

V spomenutých dvoch obvineniach z pokusu o znásilnenie a zo znásilnenia dvoch žien 12-členná porota nevedela vyniesť verdikt a vyhlásila nevinu športovca. Žaloba však požiadala sudcu Stephena Everetta o nový proces.

Rovnaký súd zbavil obvinení aj 41-ročného Louisa Sahu Matturieho, ktorý mal futbalistovi napomáhať pri uvedených skutkoch. Proces oboch trval od 10. augusta 2022, pričom súd riešil obvinenia až od 13 žien. Mendyho počas procesu označil žalobca ako „predátora“.

Podľa právnika obžaloby Timothyho Craya bol Matturie kamarát Mendyho a ako sprostredkovateľ mal za úlohu „hľadať mladé ženy a vytvárať situácie, v ktorých by mohli byť znásilnené a sexuálne napadnuté“.

Tomáš Čvančara Čítajte aj O tomto môže Slovan iba snívať. Sparta predala útočníka za 11 miliónov eur

Obaja muži tvrdili, že ak nastal pohlavný styk s niektorou zo žien, bolo to s jej súhlasom. Obaja boli počas procesu na slobode po zaplatení kaucie.

Benjamin Mendy pôsobil v Manchestri City od roku 2017 po prestupe z tímu AS Monaco z francúzskej Ligue 1.

Po obvinení políciou ho úradujúci anglický majster suspendoval. Majster sveta z roku 2018 už v súčasnosti nie je hráč „Citizens“, keď 1. júla mu vypršala s klubom zmluva.

Hviezdne tváre, ktoré boli alebo sú vo väzení Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Herečka Felicity Huffman.
debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Benjamin Mendy