Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prestup Mbappého už nie je sci-fi. Známy agent načrtol čiastku i tri kluby, kam by mohol futbalový velikán čoskoro odísť

Európsky futbalový agent Bruno Satin sa domnieva, že Newcastle je jedným z troch klubov, ktoré sú schopné do svojich radov získať hviezdu Paríža St. Germain Kyliana Mbappého.

07.07.2023 15:44
6. Kylian Mbappé Foto: ,
Kylian Mbappé.
debata

Francúz dal pre pár týždňami jasne najavo, že si želá odísť z tímu na konci budúcej sezóny, keď sa skončí jeho súčasná zmluva. To – pochopiteľne – prinútilo šéfa PSG Násira Al-Chelajfího, aby sa zamyslel a odmietol takúto predstavu. Talentovaný futbalista predsa nemôže odísť zadarmo.

Súčasná patová situácia priviedla niekoľko európskych klubov, ktoré chcú otestovať odhodlanie PSG, do stavu najvyššej pohotovosti. Satin, prominentný francúzsky agent, však verí, že existujú iba tri tímy, ktoré majú reálnu šancu získať víťaza majstrovstiev sveta z roku 2018.

Russia Poland Slovakia Euro 2020 Soccer škriniar Čítajte viac Paríž chce hráčov, ktorí budú bojovať aj behať za iných. O Škriniarovi a jeho pozícii v PSG sme hovorili s novinárom z L'Equipe

„Je ťažké určiť cenu za Mbappého,“ povedal pre denník L'Equipe. „Normálny klub dnes podľa môjho názoru nezaplatí 170 miliónov libier za akéhokoľvek hráča,“ zamyslel sa.

„Podľa mňa dnes môžu platiť veľké peniaze iba Manchester City, Newcastle United a Real Madrid. Pre mňa je Mbappého skutočná cena niekde medzi 85 až 130 miliónmi libier, s bonusmi až okolo 170 miliónov,“ do­dal.

Parížske ultimátum

Mbappé bol medzitým varovaný, že má dva týždne na to, aby sa rozhodol o svojej budúcnosti. Aj šéf klubu Al-Chelajfí mu odkázal, že jeho odchod zadarmo jednoducho možný nie je.

„Bola tam ústna dohoda. A bol som naozaj šokovaný, keď som sa dozvedel, že sa rozhodol odísť z nášho klubu zadarmo. Je to veľké sklamanie, pretože Mbappé je fantastický chlapec, skutočný džentlmen a odísť zadarmo a oslabiť tak najväčší klub vo Francúzsku, to nie je on. Keď som sa to dozvedel, bol som šokovaný a sklamaný,“ vyhlásil bohatý Katarčan.

Kylian Mbappé Čítajte viac Škriniarovmu šéfovi došla trpezlivosť. Na rozhodnutie máš dva týždne, odkázal hviezde PSG

„Je na ňom, aby sa sám rozhodol budúci týždeň,“ pokračoval Al-Chelajfí. "A ak nechce podpísať novú zmluvu, dvere sú otvorené. Nikto nie je väčší ako klub, žiadny hráč, dokonca ani ja nie. Je to veľmi jednoznačné.

Podľa futbalových štandardov nikdy neuvidíte svojho najlepšieho hráča odísť zadarmo. To sa jednoducho nestáva," podotkol.

„Nechceme nechať najlepšieho hráča na svete ísť zadarmo, je to nemožné. PSG je francúzsky klub, je to jeho mesto a on už povedal, že nechce odísť zadarmo. Ak ho dnes niekto prinútil zmeniť názor, nie je to moja chyba,“ dodal.

Vodičák nemá, luxusné autá áno. Mbappého Ferrari Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Ferrari 488 Pista - 2018
debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Kylian Mbappé