Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál! Trénera PSG zatkla francúzska polícia. Čelí podozreniu z rasizmu a diskriminácie

Tréner Paris St. Germain Christophe Galtier a jeho syn boli zatknutí a zadržaní vo väzbe kvôli podozreniu z rasizmu. Anti-rasových a protimoslimských výrokov sa mal Galtier dopustiť počas pôsobenia vo francúzskom klube Nice.

30.06.2023 16:50
Christophe Galtier Foto: ,
Christophe Galtier.
debata (2)

Galtiera aj jeho syna Johna Valovice-Galtiera zatkla v piatok ráno francúzska polícia a sú držaní vo väzbe, kde čakajú na výsluch. Správy potvrdil právny zástupca klubu Nice Xavier Bonhomme.

Dôvodom na zadržanie sú anti-rasové a protimoslimské komentáre, ktorých sa mal 56-ročný tréner dopustiť počas vedenia futbalového klubu Nice.

Obvinenia voči osobe Galtiera sa prvýkrát objavili v apríli, sám tréner obvinenia z rasistického správania odmietol.

Francúzske médiá však zverejnili obsahy e-mailových konverzácií medzi futbalovým riaditeľom klubu Julienom Fournierom a majiteľmi klubu, v ktorých Fournier obviňuje Galtiera z toho, že sa mal sťažovať na príliš veľa hráčov čiernej pleti a moslimov v tíme.

Galtier do PSG prišiel z Nice v roku 2022 ako náhrada za Maurícia Pochettina. Hoci má s tímom stále platný kontrakt, špekuluje sa o jeho odchode.

Podľa francúzskeho denníka Le Parisien má klub už čoskoro oznámiť náhradu, ktorou má byť Luis Enrique.

Ten je podľa denníka v súčasnosti v Paríži, aby podpísal zmluvu s klubom. Španielsky tréner by mal u PSG zostať dva roky.

1. Milan Škriniar Čítajte viac Messi je fuč, Neymara ženú preč a Macronov miláčik sa štorcuje. Zrazu je všetko inak, Škriniar prichádza do neznáma
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Christophe Galtier