Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mbappé vs. Haaland. Stroje na góly a lovci trofejí. Ale ktorý z nich je lepší?

Lionel Messi odchodom do USA a Cristiano Ronaldo do Saudskej Arábie de facto uvoľnili pozície v boji o najlepšieho futbalistu sveta. A v súvislosti s ich nástupcami sa skloňujú hlavne dve mená: Kylian Mbappé a Erling Haaland.

28.06.2023 09:40
Kylian Mbappé a Erling Haaland Foto: ,
Kylian Mbappé s trofejou za titul majstra sveta 2018 a Erling Haaland s pohárom za víťazstvo v Lige majstrov 2023.
debata

24-ročný Mbappé a o dva roky mladší Haaland už dnes v debatách medzi fanúšikmi o tom, kto je lepší, pripomínajú rivalitu Messiho a Ronalda z ich najlepších čias.

Haaland je považovaný za lepšieho strelca. To nie je prekvapenie vzhľadom na rekordnú sezónu v Manchestri City počas jeho premiéry v anglickej Premier League.

Nórsky kanonier strelil 36 ligových gólov a 52 vo všetkých súťažiach, v ktorých spolu odohral 53 zápasov. V tomto suverénne predstihol Mbappého.

3 Gvardiol Čítajte viac Víťazi Ligy majstrov bažia po mladom Chorvátovi. Môžu z neho urobiť najdrahšieho obrancu sveta

Francúz zaznamenal 29 presných zásahov v Ligue 1 a dosiahol celkovo 41 gólov v 43 stretnutiach v sezóne. Paríž St. Germain navyše zlyhal v Lige majstrov, kým Manchester City prestížnu súťaž vyhral.

Obaja pritom začali svoje seniorské kariéry v tom istom roku 2015: Haaland hral za rezervný tím Bryne a Mbappé v AS Monako.

Nórsky strelec strelil v dresoch Bryne, Molde, Red Bullu Salzburg, Dortmundu a Manchestru City 149 ligových gólov v 191 zápasoch, kým Mbappé 148 v 176 str­etnutiach.

ronaldo, tehelné pole Čítajte viac Ronalda chcú vidieť všetci. Slováci vypredali Tehelné pole za pár minút! Fanúšikovia zúria

Napínanie sietí vyznieva v prospech Haalanda aj v Lige majstrov, kde má priemer 1,17 gólu na zápas s 35 zásahmi v 30 odohratých dueloch.

Mbappé síce strelil o šesť gólov viac, no potreboval na to až 60 stretnutí, čo mu dáva priemer „iba“ 0,66 gólu na zápas.

Haaland sa navyše môže pýšiť titulom v Lige majstrov, na ktorý Mbappé v doterajšej kariére zatiaľ nesiahol.

02. ŠK Slovan Bratislava Čítajte viac Nová sezóna štartuje koncom júla. Košice na úvod hostia Slovan, Trnava privíta Trenčín

Na druhej strane Francúz vyniká v pripravovaní príležitostí pre spoluhráčov. Mbappé má na konte 144 asistencií v seniorskej kariére, kým Haaland len 44.

No a reprezentačné porovnanie vyznieva jednoznačne v prospech Mbappého, ktorý získal s Francúzskom titul majstra sveta 2018 a vlani v Katare doviedol mužstvo až do finále. Ani jeho hetrik v boji o titul však obhajobu triumfu nepriniesol a tešila sa Argentína s Messim.

Mbappé strelil v reprezentácii 40 gólov v 70 zápasoch, zatiaľ čo Haaland má v tej nórskej štatistiku 24 gólov v 25 stretnutiach. Kto je teda lepší?

Králi vlastných gólov. V Anglicku "žiaril" Slovák Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vedia trafiť. Nie však do správnej bránky. Nie...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Paríž St. Germain #Kylian Mbappé #Erling Haaland