Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Unikla výška platu poľského trénera. Slávny Portugalčan zarobí trikrát viac ako Calzona

Tréner majstrov Európy 2016 a v súčasnosti kormidelník našich severných susedov Fernando Santos je najlepšie plateným trénerom Poľska v histórii.

24.06.2023 09:45
Fernando Santos Foto:
Portugalský tréner Fernando Santos to má po nevydarenom vstupe do kvalifikácie u Poliakov nahnuté.
debata (2)

Vyplýva to z informácií portálu sportfakty.wp.pl, podľa ktorého si portugalský odborník príde mesačne minimálne na 700-tisíc zlotých (v prepočte 157-tisíc eur).

Pre porovnanie je to trojnásobne viac, ako poberá za prácu pri slovenskej reprezentácii Talian Francesco Calzona. Jeho mesačný príjem sa má podľa medializovaných informácii pohybovať na úrovni 45-tisíc eur.

Hlavná FOTO Čítajte viac Chorváti ju nazvali Živá Barbie. Manželka nového hráča Slovana Gabrijela: Krása, vzdelanie a pôvab v jednom

Na skúseného Santosa sa po nečakanej prehre Poľska v kvalifikácii o postup na EURO 2024 v Moldavsku 2:3 spustila vlna kritiky. Podľa Przegladu Sportowy dokonca niektorí členovia výkonného výboru žiadali jeho prepustenie.

Prezident zväzu Cezary Kulesza však neurobil žiadne unáhlené rozhodnutie. Portugalčan je momentálne na dovolenke a najbližší reprezentačný duel hrajú Poliaci až v septembri. Dovtedy však bude Santos pravdepodobne tŕňom v oku poľských médií, kam teraz unikol jeho mesačný plat.

Racing Lens Čítajte viac Skalný v obleku: O mojom klube sa rozpráva viac, ako o hviezdami nabitom Paríži St. Germain

Okrem prehry v Moldavsku stratili Poliaci všetky body aj v Česku a po troch zápasoch majú na konte jediné víťazstvo – Albánsko zdolali 1:0.

Santos je absolútnym rekordérom vo výške platu spomedzi trénerov národného tímu. Jeho predchodcovia zarábali oveľa menej.

Czesław Michniewicz dostával mesačne 200-tisíc zlotých (45-tisíc eur). Pred ním si Santosov krajan Paulo Sousa na reprezentačnej lavičke prišiel na 315-tisíc zlotých (70-tisíc eur) a omnoho menej zarobili aj Jerzy Brzeczek a Adam Nawalka.

Platy trénerov futbalových reprezentácií Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
1. Hans-Dieter Flick (Nemecko): 6,5 milióna eur
2 debata chyba
Viac na túto tému: #poľská futbalová reprezentácia #Fernando Santos