Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Portugalcov vykúpil rekordér Ronaldo. Luxembursko senzačne vyhralo v Bosne

Futbalisti Portugalska potvrdili post lídra "slovenskej" J-skupiny kvalifikácie ME 2024. V utorok vyhrali v Reykjavíku nad domácim Islandom 1:0 gólom Cristiana Ronalda v 89. minúte, oslávil ním svoj rekordný a jubilejný 200. štart v národnom tíme.

20.06.2023 23:14
Cristiano Ronaldo Foto:
Či hrá v Reale Madrid, alebo Al-Nassri... Cristiano Ronaldo stále dokáže rozhodovať zápasy aj v drese portugalskej reprezentácie.
debata

Portugalsko má po štyroch zápasoch na čele tabuľky plný počet bodov. Na tretej priečke za Slovenskom zostalo v tabuľke Luxembursko, ktoré uspelo na pôde Bosny a Hercegoviny 2:0.

Portugalsko sa na Islande dlho nedokázalo presadiť v koncovke. Napokon využilo až presilovku po vylúčení Willuma Thora Willumssona v 81. minúte. O osem minút neskôr sa presadil Ronaldo, jeho gól musel po dlhom posudzovaní odobriť až VAR.

Portugalský kapitán je so 123 zásahmi na čele historickej tabuľky strelcov reprezentačných tímov. Jeho 200 duelov v najcennejšom drese je rovnako rekord, v marci tohto roka sa osamostatnil od Kuvajťana Badera Al-Mutawu (196).

11. LIE - SVK Čítajte viac Nasrdený Calzona aj kôpka slovenskej radosti. Takto to vyzeralo v malebnom Vaduze

Island má v tabuľke rovnako bodov ako Bosna, ktorá v Zenici podľahla Luxembursku 0:2. Už vo štvrtej minúte poslal hostí do vedenia Yvandro Borges Sanches, ktorý potrestal hrubú chybu stopéra Sinišu Saničanina, V druhom polčase nepremenil v 54. minúte penaltu domáci Amir Hadžiahmetovič a cenný triumf hostí potvrdil štvrťhodinu pred koncom Danel Sinani.

Neregulárny premočený terén na štadióne Hampden Park v Glasgowe spôsobil už po necelých desiatich minútach prerušenie duelu medzi lídrom A-skupiny Škótskom a Gruzínskom. V tom čase už domáci viedli v silnom daždi po zásahu Calluma McGregora 1:0.

08. LIE - SVK Čítajte viac Prevaha jasná, efektivita skoro nulová. Slovákov zachránil od blamáže obranca Vavro

Rozhodcovia potom dlho rozhodovali o tom, či zápas bude pokračovať ešte v utorok a napokon to umožnili. Nóri si v tejto skupine pripísali na konto prvé víťazstvo, keď doma zdolali Cyprus hladko 3:1, dvakrát sa pod to podpísal Erling Haaland.

Belgičania vyhrali v stretnutí F-skupiny v Tallinne nad domácim Estónskom 3:0, dvoma gólmi na konci prvého polčasu to zariadil Romelu Lukaku. Hostia si poradili aj bez brankára Thibauta Courtoisa, ktorý kontroverzne opustil tím – podľa verzie Courtoisa pre zranenie kolena.

Čisté konto si udržal jeho náhradník Matz Sels. Belgičania strácajú tri body na lídra tabuľky Rakúsko, ktoré zdolalo doma Švédsko 2:0 – v záverečnej desaťminútovke sa dvakrát presadil Christoph Baumgartner. Belgičania však odohrali o zápas menej.

Slovan - DAC Čítajte viac Žreb v Lige majstrov prial Slovanu. Poľskému šampiónovi sa o chlp vyhol

Poľsko nepotvrdilo úlohu favorita v E-skupine na ihrisku Moldavska. Po prvom polčase síce viedlo o dva góly, keď si zhodne po presnom zásahu i asistencii pripísali Robert Lewandowski a Arkadiusz Milik, no napokon senzačne prehralo 2:3.

Domáci dali víťazný gól v 86. minúte. Albánci nezaváhali na Faerských ostrovoch (3:1). Na čele skupiny sú Česi, ktorí mali v utorok v kvalifikácii voľno. Poliaci sú až štvrtí s tromi bodmi z troch duelov.

Maďari sa vyšvihli na čelo G-skupiny, keď si v Budapešti podľa očakávania poradili s Litvou 2:0. Rovnaký počet bodov majú Srbi, ktorí remizovali v Bulharsku 1:1 a stratili prvé body v prebiehajúcej kvalifikácii.

4. kolo kvalifikácie ME 2024
A-skupina:
Nórsko – Cyprus 3:1 (1:0)
Góly: 56. a 60. Haaland (prvý z 11m), 12. Solbakken – 90.+3 Kastanos

Škótsko – Gruzínsko 1:0 v prvom polčase (prerušené pre nespôsobilý terén)
Gól: 6. McGregor

E-skupina:
Faerské ostrovy – Albánsko 1:3 (1:1)
Góly: 45.+1 Faerö – 20. Bajrami, 51. Asllani, 90.+1 Muci

Moldavsko – Poľsko 3:2 (0:2)
Góly: 48. a 79. Nicolaescu, 86. Baboglo – 13. Milik, 35. Lewandowski

F-skupina:
Estónsko – Belgicko 0:3 (0:2)
Góly: 37. a 40. Lukaku, 90. Bakayoko

Rakúsko – Švédsko 2:0 (0:0)
Goly: 81. a 89. Baumgartner

G-skupina:
Bulharsko – Srbsko 1:1 (0:0)
Góly: 47. Despodov – 90.+6 Lazovič

Maďarsko – Litva 2:0 (1:0)
Góly: 32. B. Varga, 83. Sallai

J-skupina:
Bosna a Hercegovina – Luxembursko 0:2 (0:1)
Góly: 4. Borges Sanches, 74. Sinani. Rozhodoval: Leibovitz (Izr.), ŽK: Džeko – Bohnert, C. Martins, M. Martins, Moris

Island – Portugalsko 0:1 (0:0)
Gól: 89. Ronaldo. Rozhodoval: Siebert (Nem.), ŽK: A. Gudmundsson, Finnbogason, Willumsson, Thorsteinsson (ISL – Dalot, B. Silva, Ronaldo, ČK: 81. Willumsson (Island)

Boj slovenských futbalistov o EURO 2024 vo Vaduze Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Útulný štadión vo Vaduze v malebnom prostredí...
debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #portugalská futbalová reprezentácia