Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nikdy sa s tým nevyrovnám. Stále to vidím pred očami, spomína Čontofalský na smrť syna

Pred týždňom oslávil 45. narodeniny. Zaspomínal si na najkrajšie i najnáročnejšie životné momenty.

11.06.2023 06:01
Čontofalský Foto:
Kamil Čontofalský na archívnej snímke.
debata

Kamil Čontofalský bol oporou národného tímu, Slavie Praha či Zenitu Petrohrad. Po viacerých zdravotných ťažkostiach sa cíti dobre. Do bránky však už po problémoch s ramenom nechodí.

Skúsený brankár si zaspomínal na najkrajšie momenty klubovej i reprezentačnej kariéry.

"Myslím si, že najviac zaujímavý bol môj odchod z Košíc do Bohemky v tej dobe. Odišiel som vlastne vtedy za okolností, že som dosť naštval vedenie Košíc.

Vtedy so mnou počítali. To, že som sa ale vôbec odhodlal urobiť takýto krok, ísť v mladom veku do Prahy a hlavne to ustáť, tak to si asi cením najviac.

Najlepšie obdobie v reprezentácii bolo za trénera Dušana Galisa. Bola tam dobrá partička a tréner nás vedel dať dokopy.

Hlavne to, že sme sa dostali až do baráže na MS 2006 a porazili sme Rusko, tak to bolo asi to najlepšie obdobie," priznal v rozhovore pre sport24.sk.

6 Milan Škriniar Čítajte viac Milan je jeden z mojich obľúbených. Pôjde Škriniar skutočne do PSG? Šéf Interu odpovedal vyhýbavo

Bývalá hviezda spomedzi troch žrdí sa snažila poradiť brankárovi Slovana Adriánovi Chovanovi, ktorý po chybách čelil nepríjemným reakciám fanúšikov.

„Jediné, čo by som mu odporučil, aby na tie chyby zabudol a život musí ísť ďalej. Pokiaľ bude poctivo makať, tak si myslím, že svoju kariéru ešte nakopne,“ odkázal Chovanovi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kamil Čontofalský