Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf FIFA odtajnil novinky na MS 2026. Logo schytáva kritiku, fanúšik ho vytvoril do minúty

Na futbalových majstrovstvách sveta 2026 v USA, Kanade a Mexiku budú v prvých kolách tímy rozdelené do regionálnych skupín. Vyhlásil to prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino.

18.05.2023 13:20
Gianni Infantino Foto: ,
Šéf FIFA Gianni Infantino s brazílskou superhviezdou Ronaldom na ceremónii v Los Angeles.
debata

Na šampionáte sa prvýkrát v histórii zúčastní 48 krajín oproti zvyčajným 32. Rovnako ho prvýkrát organizujú až tri krajiny.

"Logistika je veľká výzva. Je to kontinent a nie tri malé krajiny, ale tri veľké. Vzdialenosti, časové pásma, aj klimatické rozdiely…

Je pre nás teda dôležité vytvoriť správne prostredie pre tímy a fanúšikov, aby mali čo najlepšie podmienky. To znamená, aby nemuseli príliš veľa cestovať, najmä na začiatku.

Takže vytvoríme niekoľko regionálnych skupín, do ktorých budú tímy rozdelené v závislosti od žrebu a zápasy budú hrať v tomto konkrétnom zoskupení," citovala Infantina agentúra AFP.

Collage Maker-17-May-2023-03-47-PM-6611 Čítajte aj Štedrý Ronaldo v Saudskej Arábii. Pri otvorení butiku daroval hodinky za 117-tisíc dolárov

Päťdesiattriročný funkcionár povedal, že o tejto zmene sa minulý týždeň diskutovalo na stretnutí 32 trénerov, ktorí sa zúčastnili na turnaji v Katare:

„Jednou z výhod majstrovstiev sveta v Katare bolo, že hráč ležal v posteli hodinu po zápase. V roku 2026 s tým bude spojené nejaké cestovanie, ale budeme to koordinovať a uistíme sa, aby to tímom vyhovovalo čo najviac.“

Infantino zároveň dúfa, že turnaj bude stavať na úspechu finálevého turnaja MS 1994 v USA, ktoré pomohlo pri budovaní MLS.

Rade Krunič Čítajte viac Rebríček FIFA má nového lídra. Slováci si polepšili, no Burkinu Faso nepreskočili

Na otázku, čo chce, aby bolo dedičstvom nadchádzajúcich MS, odpovedal: „Aby sa futbal stal športom číslo jeden v Severnej Amerike.“

Rozpačité logo

Na slávnostnom galavečere v Los Angeles odhalila FIFA logo šampionátu. Infantinovi asistoval aj niekdajší brazílsky kanonier Ronaldo.

Ako to už pri nových grafikách býva, aj táto priniesla protichodné reakcie.

Zatiaľ čo niektorí fanúšikovia ho chvália, ďalším prekáža napríklad jednoduchosť či nulové reprezentovanie hostiteľov. Našli sa aj priaznivci, ktorí FIFA vyzvali na nápravu.

Jeden z užívateľov twitteru vo videu ukázal, že na jeho vytvorenie stačí minúta:

Platy trénerov slovenskej futbalovej reprezentácie Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Slovenský tréner storočia Jozef Vengloš viedol...
debata chyba
Viac na túto tému: #Gianni Infantino #MS 2026 vo futbale