Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský mladík zo Žiliny sa osvedčil. Podpísal zmluvu s európskym veľkoklubom

Mladý slovenský futbalista Leo Sauer sa stal v pondelok oficiálne hráčom holandského klubu Feyenoord Rotterdam.

03.04.2023 14:02
Leo Sauer Foto:
Leo Sauer.
debata

Líder Eredivisie využil opciu na trvalý prestup 17-ročného krídelníka počas jeho hosťovania v klube a podpísal s ním zmluvu do leta 2026.

Bratislavský rodák bol od roku 2018 členom akadémie „šošonov“, v aktuálnej sezóne hrával prevažne za tím Feyenoordu do 21 rokov.

„Sme veľmi radi, že sme na dlhší čas získali takého talentovaného hráča. V tomto ročníku sa rýchlo prispôsobil a za krátky čas ukázal veľkú kvalitu aj potenciál. Aj preto sa už viackrát pripojil k A-mužstvu,“ povedal o Sauerovi šéf akadémie Feyenoordu Rini Coolen na klubovom webe.

Slovenský mládežnícky reprezentant odohral v tejto sezóne za tím z Rotterdamu do 21 rokov dokopy 20 zápasov a strelil v nich šesť gólov. Zahral si aj v prípravnom dueli za „áčko“, v ktorom skóroval.

„Z podpisu zmluvy mám veľmi dobrý pocit. Je to dôkaz, že vo mňa veria. Som veľmi rád, že sa môžem rozvíjať v tomto klube. Od prvého dňa som tu chcel byť úspešný a zostať tu dlhšie. Mojím cieľom je krok za krokom sa zlepšovať a presadiť sa v A-mužstve,“ vyhlásil Leo Sauer po podpise kontraktu.

Dávid Hancko Čítajte aj Štadión Ajaxu stíchol. Hancko prihrával vo veľkom šlágri na víťazný gól Feyenoordu

V drese MŠK Žilina si zahral v mládežníckej Lige majstrov, v ligovej súťaži do 19 rokov a päť zápasov absolvoval v seniorskej II. lige.

Predstavitelia žilinského klubu nie sú nadšení z toho, že o Sauera definitívne prišli.

"Ako sme deklarovali už v lete, tento prestup nie je v súlade s filozofiou MŠK Žilina. Tá sa nestotožňuje s tak skorým odchodom do zahraničia, no konečné slovo mal perspektívny krídelník.

Leovo rozhodnutie plne rešpektujeme a želáme mu aj napriek skorému odchodu spod Dubňa veľa šťastia nielen v Holandsku, ale počas celej futbalovej kariéry," uviedol MŠK Žilina na svojom webe.

SR Dunajská Streda šport futbal FL o titul 3 Žilina TTX Čítajte aj Dunajská Streda využila zaváhanie Slovana. Pokojný tréner Weiss: Ak všetko vyhráme, budeme majstri

Klubu zo štadióna De Kuip v minulosti zlanáril aj Róbert Boženík, ktorý je momentálne na ročnom hosťovaní v portugalskom klube Boavista Porto.

Za Feyenoord hráva aj Dávid Hancko, ktorý prišiel vlani zo Sparty. V jeho prípade sa hovorí o blížiacom sa veľkom prestupe do niektorej z kvalitnejších európskych líg za desiatky miliónov eur.

Najlepšie platení futbaloví tréneri na svete Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Kto berie v tejto futbalovej sezóne z...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Feyenoord Rotterdam #Leo Sauer