Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Kamaráti od Kaukazu za Weissa aj umrú. Keď Kankava zachraňoval život, konal ako veľký profík, uznali v Kyjeve

Talent i smoliar

Ak dnes hovoríme o gruzínskej légii v Slovane Bratislava, potom to nie sú len Kankava a Kašia. Vlani v auguste si Weiss na Tehelné pole priviedol aj Giorgiho Čakvetadzeho. Talentovaného tvorcu hry, v súvislosti s ktorým sa ešte nedávno spomínali aj kluby ako Barcelona či FC Liverpool.

Nebyť vážneho zranenia, ktoré má tento 23-ročný stredopoliar za sebou, v Bratislave by určite momentálne nehral. Do Slovana prišiel na hosťovanie z belgického Gentu.

„Keď mal Čakvetadze 18–19 rokov, vyhral mi prakticky sám D-divíziu Ligy národov a v Gruzínsku sa stal megahviezdou. Sledovali ho Chelsea, Barcelona, AS Rím či Dortmund. Určite by bol vo veľkom klube, bohužiaľ si zranil krížny väz,“ vravel Weiss po jeho príchode.

Čakvetadze mal v roku 2019 trhovú hodnotu deväť miliónov eur a UEFA ho zaradila na zoznam 50 najtalento­vanejších futbalistov do 21 rokov. Žiaľ, potom absolvoval dve náročné operácie i nevydarené hosťovanie v Hamburgu.

Giorgi Čakvetadze. Foto: Profimedia
Giorgi Čakvetadze Giorgi Čakvetadze.

V Slovane – pod krídlami Weissa, ktorý ho uviedol aj v gruzínskej reprezentácii – však ožil.

„Momentálne naozaj predvádza výborné výkony a rýchlo zapadol do mužstva. Verím, že ak ho budú zranenia obchádzať, bude od zápasu k zápasu ešte vo väčšej pohode a fanúšikovia sa majú na čo tešiť,“ pripomína Kontír.

Ak by vraj mal niekoho z Gruzíncov poslať na rozhodujúcu penaltu proti Bazileju, vyberie si práve Čakvetadzeho.

Jeho budúcnosť je momentálne nejasná. V belgickom tíme ho aj naďalej viaže dlhodobý kontrakt, podľa všetkého však má Slovan v zmluve o jeho hosťovaní aj klauzulu o prípadnom prestupe. Určite nie za malé peniaze. „Na rok ho máme my a potom uvidíme,“ priblížil Weiss.

Veľkí hráči priťahujú úspechy, no platí to aj naopak. O tom, čo čaká belasých Gruzíncov na Tehelnom poli, sa možno rozhodne už čoskoro. Trebárs aj po zápase proti Bazileju.

Isté je, že bez nich si dnešný Slovan ťažko predstaviť.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Jozef Kontír #Giorgi Čakvetadze #Guram Kašia #Džaba Kankava