Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chceš dom, nauč sa variť. Legendárny Ferguson dbal u mladých na detaily

Bývalý hráč Manchestru United Daniel Nardiello si zaspomínal na svoje začiatky vo veľkom futbale. Pre Daily Star prezradil akú podmienku musel splniť, aby mu Sir Alex Ferguson schválil kúpu nehnuteľnosti.

07.03.2023 22:00
Soccer Man United Solskjaer Ferguson Foto: ,
Sir Alex Ferguson (na snímke s Ole Gunnarom Solskjaerom) bol veľkou autoritou na trávniku aj mimo neho.
debata

Bolo to začiatkom roku 2000, keď dostal Nardiello, ako jeden z talentov akadémie Manchestru United, šancu ukázať sa v prvom tíme. Rozhodol sa, že je čas kúpiť si vlastnú nehnuteľnosť.

S týmto nápadom oslovil aj trénera Fergusona, ktorý mal svojich zverencov pod drobnohľadom. Nákup podmienil zvláštnou žiadosťou. Mladý hráč musel absolvovať trojmesačný kurz varenia.

„V mládežníckych tímoch sa mi darilo a Alex mi ponúkol trojročnú zmluvu. Potom som si chcel kúpiť vlastnú nehnuteľnosť,“ uviedol Nardiello. No keďže mladé talenty na takýto krok potrebovali povolenie Fergusona, zaklopal na dvere šéfa.

Erik ten Hag. Čítajte viac Inovatívny liek na potupnú prehru 0:7. Tréner Manchestru prekvapil hviezdy

„Povedal nie. Nedovolím ti kúpiť si vlastný dom, pokiaľ neabsolvuješ kurz varenia ú šéfkuchára v Carringtone (tréningové centrum United).“ Mladík tak niekoľkokrát do týždňa pomáhal variť štvrť roka jedlo pre spoluhráčov.

„Po troch mesiacoch som opäť zaklopal na dvere a on mi dovolil pokračovať v kúpe nehnuteľnosti. Aj to ukazuje, ako veľmi dbal na detaily,“ uzavrel Nardiello.

Najkrajšie štadióny postavené v roku 2022 Fotogaléria - 73 fotiek Všetky fotky
Portál stadiumdb.com vybral 36 štadiónov...
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Sir Alex Ferguson #Daniel Nardiello