Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sme pobúrení! Sponzor Ukrajiny dodáva dresy aj pre Putinov obľúbený klub

Španielsky výrobca športového oblečenia Joma, sponzor ukrajinskej futbalovej reprezentácie, vyvolal v krajine pobúrenie po tom, čo pre budúcu sezónu navrhol dresy pre ruský klub Zenit Petrohrad.

07.03.2023 06:50
Malcolm Zenit Petrohrad Foto:
Na novom drese Zenitu (na snímke Malcolm) sa v jeho strede po roku objavilo logo španielskej športovej značky Joma.
debata (11)

Zenit pritom patrí ruskému energetickému gigantu Gazprom a jeho fanúšikom je od detstva aj ruský prezident Vladimir Putin. Okrem Zenitu dodáva Joma športové oblečenie aj pre CSKA Moskva a Achmat Groznyj.

V júli minulého roka pritom Ukrajinský futbalový zväz tvrdil, že Joma ukončila spoluprácu s Ruskom a Bieloruskom kvôli vojne na Ukrajine.

„Vážení fanúšikovia, nie sme o nič menej prekvapení a pobúrení ako vy správou, že Joma sa stáva sponzorom jedného z ruských klubov,“ napísala Joma Ukrajina, zástupca španielskej značky v krajine, na Instagrame.

„Naša spoločnosť je stopercentné ukrajinská a pôsobia v nej skutoční patrioti Ukrajiny. Od prvých dní vojny podporujeme naše ozbrojené sily tým, že nakupujeme a presúvame na front všetko potrebné pre naše víťazstvo,“ píše sa na instagramovom účte zástupcu značky.

Joma Ukrajina uviedla, že žiadny spôsobom nepodporila dohodu so Zenitom Petrohrad, ktorý Putin podporuje od detstva a v roku 2006 ho prevzal Gazprom.

Neymar. Čítajte viac Tragédia pre PSG: Neymara čaká operácia členka, sezóna sa pre neho skončila

„Nemáme dvojitý pohľad na túto situáciu, náš postoj je jednoznačný. Sponzoring ruského športu je nezodpovedný čin, ktorý nemôžeme podporovať.“ Joma Ukrajina kontaktovala centrálu Joma Sport so žiadosťou o objasnenie celej záležitosti a oficiálne vyjadrenie.

Okrem národného tímu podporuje Joma na Ukrajine aj FC Kryvbas a Metalist Charkov. „Pre nás, ako aj pre celú futbalovú komunitu Ukrajiny sa stalo nepríjemným prekvapením, že spoločnosť Joma spolupracuje s klubom pôsobiacim v Rusku,“ uviedol vo vyhlásení FC Kryvbas. Dodal v ňom, že kým Joma neopustí Rusko budú sa musieť poobzerať po novom sponzorovi.

Najkrajšie štadióny postavené v roku 2022 Fotogaléria - 73 fotiek Všetky fotky
Portál stadiumdb.com vybral 36 štadiónov...
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Zenit Petrohrad #ukrajinská futbalová reprezentácia #Joma