Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrával za Real Madrid a aj tak je na dne. Hráč, o ktorom 20 rokov nikto nič netušil, zarába 400 eur a prosí o pomoc

Ťažkými rokmi si prešiel známy srbský futbalista Predrag Spasič. V minulosti hrával aj za Real Madrid, posledných dvadsať rokov však o ňom nebolo nič počuť. Až teraz, keď jeho problémy sú už neúnosné.

06.03.2023 14:22
Predrag Spasič Foto:
Predrag Spasič.
debata (16)

Bývalý juhoslovanský reprezentant sa posťažoval španielskemu médiu Relevo a ihneď prišla odpoveď. Po jeho prosbách sa ozvalo Združenie veteránov Realu Madrid.

Spasič, ktorý vo svojej kariére hrával za Radnički Kragujevac, Partizan Belehrad, Real Madrid, Osasunu, Atlético Marbella i Radnički Belehrad, je momentálne vo veľmi zložitej situácii.

Koncom roka 2022 v rozhovore pre španielske „Relevo“ hovoril o ťažkej finančnej situácii. „Potrebujem pomoc v ekonomickom zmysle. Žijem zo dňa na deň, som v ťažkej situácii. Musíte byť silní, aby ste všetko prekonali,“ povedal Spasič.

V Reale Madrid strávil jednu sezónu, počas ktorej odohral 22 zápasov, určite si aj slušne zarobil, ale na futbalovom dôchodku o všetko prišiel. Peniaze investoval do projektu, ktorý sa nevydaril.

„Keď som ukončil kariéru, v roku 1996, vrátil som sa do Srbska a vtedy začali moje problémy. Firma, do ktorej som investoval, skrachovala a potom som bol v ťažkej situácii. Musel som si hľadať inú prácu, aby som mohol normálne žiť. Prácu, ktorú som si ani nevedel predstaviť, že ju budem robiť – ako skladník. Žijem z práce, za ktorú som platený 400 eur mesačne,“ prezradil bývalý internacionál.

Futbalisti a ich polovičky v gala. Slávnosť FIFA Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
 Holandský obranca Virgil van Dijk pózuje s...

Priznal, že okrem finančných mal aj iné problémy. Psychické. „Boli aj depresie, ale po návrate do Srbska som mal priateľov, ktorí mi pomohli z toho von,“ pokračoval.

Krátko po rozhovore ho kontaktovalo Združenie veteránov, ktoré mu ponúklo pomoc.

„Teším sa z toho. Som hrdý, možno je to moja chyba. Všetko, čo sa mi stalo, ma veľmi zasiahlo a s nikým som sa vôbec nerozprával. Žil som v tichu a uzavrel sa do seba,“ povedal Spasič, ktorý predtým, ako dal rozhovor pre „Revolo“, sa neobjavil na verejnosti asi 20 rokov.

Spasič sa narodil v Kragujevaci, hral ako stredný obranca a 31-krát hral za národný tím Juhoslávie.

Novinári španielskeho portálu upozorňujú, že s bývalým reprezentantom nebolo jednoduché dohodnúť si stretnutie a trval vraj na tom, aby hovoril po srbsky, pričom rozhovor sa nakrúcal na štadióne v Kragujevaci.

Počas svojho štvorročného pôsobenia v špenielskej La Lige nazbieral celkovo 110 štartov a tri góly, pričom na konci sezóny 1993/94 zostúpil s Osasunou do nižšej ligy. 19. januára 1991, keď bol v službách Realu Madrid, si strelil vlastný gól pri prehre 1:2 proti FC Barcelona. Následne ho fanúšikovia vyhlásili za jednu z najhorších posíl tohto veľkoklubu.

A naozaj – Predraga Spasiča život akosi nerozmaznával ani v hráčskych časoch. Ako sa mu darilo, tak sa mu aj nedarilo, viac sa spomínajú jeho vlastné góly, ​​ako nekompromisné a bezpečné zákroky na pozícii stopéra.

Dnes má 57 rokov. V jednom zo svojich predchádzajúcich rozhovorov priznal, že vlastenec v „El Clasicu“ mu zničil kariéru a skončil aj jeho život.

"Za všetko mohol jeden zlý zápas. Môj život sa zmenil po stretnutí s Barcelonou na Nou Campe. Nechcel som si dať vlastný gól, prisahám! Potom to bolo strašné…

Pamätám si každú chvíľu. Lopta ma zasiahla, vošla do siete, chcel som zomrieť. Nou Camp ma pochoval ako hráča. Nikdy nezabudnem na skandovanie na štadióne: Spasič, Spasič. Žiaľ, prišlo to od fanúšikov Barcelony," vraví dnes.

Ukrajinskí atléti, ktorí zahynuli pri invázii Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Jeden zahynul pri Kyjeve, ďalší pri obrane...
16 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Predrag Spasič