Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál v Turecku, verzií je viacero. Ukrajinskí futbalisti v hoteli zmlátili ruských hráčov

Na zimnom sústredení dvoch futbalových klubov to dopadlo zle-nedobre. V Tureckom hoteli sa totiž do seba pustili výpravy ukrajinského FC Minaj a ruského Šiniku Jaroslavl.

14.02.2023 21:34
FC Minaj Foto:
Futbalisti FC Minaj.
debata (64)

Ku konfliktu došlo v hoteli v Antalyi, kde chybou hostiteľa a uprostred chaosu po ničivých zemetraseniach došlo k situácii, keď sa tímy z dvoch znepriatelených krajín ocitli na jednom mieste.

Konflikt údajne odštartoval ukrajinský tím, ktorý oslovil trénera Šiniku a požiadal ho, aby zaspieval ukrajinskú hymnu. Na to ruský tréner zareagoval tým, že ich vyzval, aby vyšli pred hotel a vyriešili situáciu päsťami.

Hotelovému personálu sa podarilo bitku zastaviť, no nie na dlho.

Ukrajinskí futbalisti podľa tureckých médií po čase využili početnú výhodu a napadli štyroch ruských hráčov. Ťažko zranili brankára Mihaila Filipova, obrancu Arťoma Semejkina, stredopoliara Dmitrija Samojlova a útočníka Iľju Gružnova.

Existuje však aj druhá verzia incidentu. Podľa nej „jeden z hráčov Minaju mal poznámku k jednému z Rusov, ktorý sa nevhodne správal k personálu hotela. Rus bol opitý a otvorene hrubý a keďže sa personálu neospravedlnil, dostal od ukrajinského hráča úder.“

Polícia v Antalyi navštívila hotel, kde sa bitka odohrala, ale nikoho nezatkla, pretože nikto nepodal žiadnu sťažnosť. Hotel následne vyhodil oba tímy.

64 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Minaj #Šinik Jaroslavl