Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Mal pašovať drogy, verdikt po 17 rokoch. Víťaza Ligy majstrov oslobodili

Bývalý taliansky futbalista a hráč Juventusu Turín Michele Padovano bol v Turíne oslobodený spod obvinenia z obchodovania s drogami, za ktoré bol v roku 2006 odsúdený.

01.02.2023 18:00
Michele Padovano a Angelo di Livio Foto:
Michele Padovano (vľavo) a Angelo di Livio z čias slávnej éry Juventusu Turín z polovice 90. rokov.
debata

Bývalý hráč Juventusu Turín a Neapola ukončil kariéru v roku 2001. V roku 2006 mal byť zapojený do rozsiahleho vyšetrovanie turínskeho štátneho zastupiteľstva vo veci obchodovania s hašišom.

Víťaza Ligy majstrov z roku 1996 obvinili z financovania siete obchodujúcej s drogami medzi Španielskom a Talianskom, ktorú riadil jeho priateľ z detstva Luca Mosole.

Padovano sa pri obhajobe vyjadril, že 40-tisíc eur, ktoré požičal svojmu priateľovi, bolo na kúpu koňa a nie na financovanie obchodovania s drogami. Prvostupňový súd ho odsúdil a na šesť rokov a osem mesiacov väzenia.

Milan Škriniar Čítajte viac Škriniarove trampoty sa začínajú. Zostal na tribúne, skalní Interu mu poslali tvrdý odkaz

Po dlhých rokoch súdnych procesov a odvolaní sa mu podarilo dosiahnuť oslobodzujúci verdikt. V rozhovore pre La Repubblica vysvetlil, že ho obvinili z financovania obchodovania s drogami a namiesto toho len požičal 40-tisíc eur kamarátovi z detstva. „Mohol byť zločincom, ale stále je priateľom. Povedal mi, že peniaze potreboval na dlh.“

Po vypočutí verdiktu neskrýval Padovano radosť. „Pred 17 rokmi zhaslo svetlo môjho života. Dnes je tma preč a moje srdce sa znova zahrialo a začal som plakať. Ďakujem justícii, právnikom, manželke, synovi a všetkým tým, ktorí vo mňa vždy verili,“ uviedol.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Michele Padovano