Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Získal olympijské zlato, domov poslal Brazíliu. Zomrel bývalý hráč PSG

Smutná správa z Francúzska. Bývalý futbalista Parížu St. Germain a Olympique Marseille Modeste M'Bami zomrel vo veku 40 rokov na následky mozgovej príhody.

08.01.2023 07:30
Modeste M'Bami Foto:
Modeste M'Bami v drese Olympique Marseille.
debata (2)

M'Bami sa narodil 9. októbra 1982 v Yaounde v Kamerune, kde odštartoval futbalovú kariéru v tíme Dinamo Douala. Doma sa dlho neohrial a už v sedemnástich rokov podpísal zmluvu s francúzskym Sedanom.

Po troch rokoch prestúpil za päť miliónov do Paríža St. Germain, v ktoré drese nastúpil na 101 zápasov v najvyššej francúzskej súťaži. Ďalšiu stovku duelov absolvoval v drese Olympique Marseille a neskôr pôsobil v Španielsku, Číne a Saudskej Arábii. S futbalom skončil v roku 2016 v tíme Le Havre.

Jeho najväčším úspechom bol zisk zlatej olympijskej medaily na hrách v Sydney 2000. Na turnaji zažiaril vo štvrťfinálovom súboji proti Brazílii, v ktorom sa postaral o zlatý gól v predĺžení a poslal svoj tím do semifinále turnaja.

Za seniorskú reprezentáciu nastupoval v rokoch 2002 až 2009 a celkovo nastúpil na 38 stretnutí a zaznamenal tri góly.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #kamerunská futbalová reprezentácia #Modeste M'Bami