Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vinník? Pomalé kone a rýchle ženy. Mal 49 rokov a zomrel v chudobe

Vo veku 49 rokov zomrel na Štedrý deň 19-násobný uruguajský reprezentant Fabian O'Neill. El País napísal, že bývalý hráč Cagliari, Perugie a Juventusu bol vždy dobrý na ostatných a zlý na seba.

26.12.2022 13:00
69658989 Foto:
Fabian O'Neill (vpravo) neviedol napriek futbalovému talentu príliš radostný život.
debata

O'Neilla mal byť podľa denníka hospitalizovaný niekoľko dní v nemocnici v Montevideu. Jeho smrť bola oznámená na sociálnych sieťach príspevkom podpísaným jeho deťmi. Príčinu jeho úmrtia neoznámili.

Bývalého ofenzívneho stredopoliara dobehli dlhoročné problémy s alkoholom. El País uverejnil časti z jedného z jeho posledných rozhovorov. „Po operácii som sa tri roky nesmel dotknúť pohára, no vydržal som len mesiac. Prestal som stávkovať, pretože už nemám peniaze na hranie,“ uviedol.

Collage Maker-25-Dec-2022-02.30-PM Čítajte viac Motýlik na zadku, bikiny v Miami. Najsexi futbalistka to rozbalila

Denník ozrejmil, že vážne zdravotné problémy začal mať pred necelými tromi rokmi. Svoju kariéru odštartoval začiatkom 90. rokov v Nacionale Montevideo a najlepšie časy zažil v talianskej Serie A.

Svoje kvality najskôr štyri sezóny potvrdzoval v Cagliari Calgio a v roku 2000 prestúpil ako voľný hráč do Juventusu Turín. Jeho vtedajší spoluhráč Zinedine Zidane ho označil za najtalentovanej­šieho hráča, akého kedy videl.

Po skončení kariéry sa musel O'Neill živiť ako čašník v Montevideu. „Nič mi nezostalo. Minul som 14 miliónov dolárov. Kto je vinný? Môžu za to pomalé kone a rýchle ženy,“ povedal v jednom z rozhovorov pred piatimi rokmi.

Štadióny pre MS vo futbale 2026 Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Po prvýkrát v histórii sa MS vo futbale...

Priznal, že bol síce chudobný, ale nie nešťastný. „Hlavné je, aby sme mali s rodinou čo jesť. Našiel som si nových priateľov, tých skutočných. Nie tých falošných, ktorí boli po mojom boku, keď som bol bohatý,“ skonštatoval.

Okrem žien, bujarých večierkov a alkoholu sa priznal aj k ovplyvňovaniu zápasov. „Kým som bol hráčom Cagliari, ovplyvnil som zápas s Chievom. Remíza v boji o záchranu vyhovovala obom a tak sme ju dohodli aj so spoluhráčmi,“ povedal o jednej z mnohých temných stránok svojho života.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #uruguajská futbalová reprezentácia #Fabian O'Neill