Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi v každej peňaženke? Pre ikonu futbalu zvažujú doma veľkú poctu

Argentínska centrálna banka chystá bezprecedentný krok. Na počet hrdinu nedávno skončených MS v Katare, kapitána Lionela Messiho, zvažuje dať jeho obrázok aj s podpisom na bankovku v hodnote 1000 peso.

25.12.2022 07:59
Lionel Messi na bankovke. Foto:
Po sociálnych sieťach začala kolovať bankovka s Messiho podobizňou.
debata (5)

35-ročný Messi zodvihol poslednú nedeľu nad hlavu trofej pre majstrov sveta po finálovom víťazstve nad Francúzskom 4:2 po penaltovom rozstrele.

Jeho vplyv na tretí triumf Argentíny na svetovom šampionáte bol taký dominantný, že podľa novín El Financiero premýšľa centrálna banka krajiny o umiestnení Messiho vyobrazenia na bankovku.

Preferovanou možnosťou má byť bankovka v hodnote 1000 peso (zhruba päť eur) aj preto, že jej číslo začína desiatkou, čiže číslom ktoré na drese nosieva Messi.

El Financiero tvrdí, že nápad bol položartovne navrhnutý členmi centrálnej banky Eduardom Heckerom a Lisandrom Clerim. Bankári sa však zhodli, že takýto dizajn bankoviek by prebudil zberateľského ducha Argentíčanov.

Coman Disasi Francúzsko Čítajte viac Nevieš dať penaltu, ty opica!? Francúzske hviezdy čelia ohavným útokom

Samotný Messi sa po dvoch dňoch bujarých osláv s fanúšikmi konečne dostal do svojho rodinného domu v Rosariu, kde si užíval svätý grál futbalu s najbližšími. Nevedno, kedy sa kapitán majstrov sveta bude musieť hlásiť na tréning vo svojom klube Paríž St. Germain.

Tréner majstrov sveta Lionel Scaloni tvrdí, že MS v Katare nemuseli byť posledné v kariére hviezdy národného tímu. „Ak chce ďalej hrať, bude hrať. Myslím si, že má viac ako právo rozhodnúť sa, či chce aj naďalej obliekať reprezentačný dres, alebo čo bude ďalej s jeho kariérou,“ uviedol Scaloni.

Najhoršia jedenástka MS v Katare Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Edouard Mendy (Senegal): 6,30 bodu.
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #argentínska futbalová reprezentácia #argentínske peso