Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senzácia v podaní futbalistov Izraela. Na Slovensku si zahrajú o titul

Do finále majstrovstiev Európy do 19 rokov postúpilo Anglicko a Izrael. Ten prekvapujúco zdolal favorita turnaja z Francúzska 2:1.

28.06.2022 22:20
Radosť futbalistov Izraela po postupe do finále... Foto:
Radosť futbalistov Izraela po postupe do finále ME do 19 rokov.
debata (1)

V úvodnom stredajšom semifinále otočili Angličania duel s Talianskom a triumfovali 2:1. Taliani sa ujali vedenia v 12. minúte.

Brooke Norton-Cuffy fauloval v šestnástke prenikajúceho hráča a Fabio Miretti premenil penaltu. Angličania sa presadili po hodine hry, keď sa postaral hlavou o vyrovnanie Alex Scott. Obrat dokonal v 82. minúte Jarell Quansah, ktorý sa presadil po rohu.

Radosť Slovákov po postupovom góle. Čítajte viac Slovenskí mladíci to dokázali. Po druhýkrát v histórii si zahrajú na MS

V druhom semifinále viedli hráči Izraela od 29. minúty, keď si Souleymane Toure strelil vlastný gól a v 57. minúte pridal druhý presný zásah El Yam Kancepolsky. Favorizovaní Francúzi síce znížili už po piatich minútach, no napriek hernej prevahe a veľkému tlaku sa im nepodarilo vyrovnať.

Na svetový šampionát do Indonézie (20. mája až 11. júna 2023) postúpili všetci štyria semifinalisti a päticu v utorok doplnilo Slovensko, ktoré v súboji o piatu priečku zdolalo Rakúsko tesne 1:0.

semifinále ME19:
Senec
Anglicko – Taliansko 2:1 (0:1)
Góly: 58. Scott, 82. Quansah – 12. Miretti (z 11m)

Dunajská Streda
Francúzsko – Izrael 1:2 (0:1)
Góly: 62. Virginius – 29. Toure (vl.), 57. Kancepolsky

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ME do 19 rokov