Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Znásilňujú, strieľajú od chrbta. Rusákov porazíme, tvrdí bývalý hráč Interu

Prvého novembra 1989 zostal bez klubu. Krátko na to prišla revolúcia a Viktorovi Dvirnikovi sa otvorili dvere do československého futbalu.

16.04.2022 06:37
Viktor Dvirnik Foto:
Viktor Dvirnik.
debata (67)

Šikovný stredopoliar a odchovanec Dynama Kyjev sa v marci 1990 upísal Humennému.

„Rozdiel medzi ZSSR a Československom bol viditeľný. Ľudia v Humennom boli oveľa uvoľnenejší, slobodnejší. V obchodoch bolo všetko, čo ste chceli.

Predtým som nikdy nevidel v regáloch ananás, banány, pomaranče, mandarinky… V Sovietskom zväze nebola ani varená klobása, na pulte ste našli iba nejaké morské riasy a to bolo všetko.

Prekvapene som sa pýtal sám seba, prečo to majú v Československu a u nás nie,“ zaspomínal si Dvirnik pre portál football24.ua.

Viktor Dvirnik Čítajte viac Spomienky Weissovho kamaráta Dvirnika: V Humennom videl prvýkrát ananás

Pred niekoľkými dňami robil rozhovor opäť. Už však nie ako manažér a mládežnícky tréner v Kyjeve, ale ako člen domobrany ukrajinského hlavného mesta.

„Kyjev stál omnoho skôr ako Moskva. Na jej mieste bolo v tom čase len bahno. Ešte aj pojem Rusko nám zobrali, lebo kedysi existovala Kyjevská Rus,“ hneval sa Dvirnik pre MF Dnes.

Ruský vojenský útok na Ukrajinu niekdajšia hviezda Sparty a trojnásobný majster nechápe. Zaráža ho brutalita, s akou nepriateľ pristupuje k civilistom.

"Nechápem to a nedokážem im odpustiť. Kamarát z Irpinu ma poprosil, aby sme tam šli za jeho príbuznými.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Vzali sme jedlo, pomohli, porozprávali sa. Je otrasné, čo tam vidíte. A to v Buči, Hostomeli alebo v Kramatorsku je situácia stokrát horšia.

Známy z Borodianky mi hovoril, čo sa tam dialo. Rusi zviazali ľuďom ruky, strieľali od chrbta a znásilňovali.

A potom ti Lavrov s Putinom tvrdia, že nestrieľajú civilistov. My si raketami rozbíjame mestá? Zabíjame vlastných ľudí? Lúpime v domoch mŕtvych?" pýtal sa Dvirnik.

Jevgenij Nazarov Čítajte viac Česi? Tí sú úplne mimo. O Putinovi píšu škaredé veci

Hnevá ho aj prístup západných politikov, ktorí od anexii Krymu v roku 2014 riešili hlavne biznis a nie ruské vojská na ukrajinskom území.

„Prečo to Merkelová nezastavila, keď bol ešte čas? Prečo nič nespravil Macron, keď jazdil za Putinom? Im ide o miliardy, plyn, ropu, uhlie. Mohli to zastaviť, ale nič sa nestalo,“ doplnil Dvirnik.

Má jasno v tom, kedy sa vojna v rodnej krajine skončí.

„Keď vyhráme. Na Ukrajine je neskutočný ľudský potenciál. Vyženieme orkov (Rusov, pozn.) z našej krajiny. Rusko nikdy nevyhrá, nevzdáme sa,“ uzavrel 53-ročný Dvirnik.

Pozrite sa: Krásna milenka Vladimira Putina Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Alina Kabajevová takto pózovala v auguste 2020.

© Autorské práva vyhradené

67 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktor Dvirnik