Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi? Tí sú úplne mimo. O Putinovi píšu škaredé veci

Iba dva mesiace. Iba tak krátko hral ruský futbalista Jevgenij Nazarov v pražskom klube Bohemians 1905. Kvôli problémom s vízami musel skončiť. Pred pár dňami sa rozhovoril o pôsobení v Česku. A nebolo to nič pekné.

14.04.2022 09:30
Jevgenij Nazarov Foto:
Jevgenij Nazarov.
debata (26)

„Píšu hnusné veci o našom prezidentovi Putinovi. Pýtajú sa, prečo nemôžeme v Rusku zmeniť režim. Sú úplne mimo,“ oprel sa Nazarov do Čechov.

Dvadsaťpäťročný defenzívny univerzál, ktorý je aktuálne bez tímu, poskytol po návrate do vlasti rozhovor tamojším médiám. Text následne prebral český bulvárny denník Blesk. Ten sa týkal predovšetkým jeho pôsobenia v najvyššej českej lige a českého pohľadu na ruskú okupáciu.

„Nebyť problémov s vízami, hral by som v Česku aj ďalej. A je mi jedno, čo na mňa kričia ľudia z tribún alebo čo o mne píšu na sociálnych sieťach. Som futbalista, nie politik. Nebudem súdiť svojho prezidenta, na rozdiel od zvyšku Európy,“ začal Nazarov svoje rozprávanie o Česku.

Okrem Čechov Nazarov kritizoval aj samotný Bohemians 1905. Nepáčila sa mu podpora Ukrajiny.

Jevgenij Pľuščenko Čítajte viac Aj Rusi sú v šoku, mnohí nechceli na ľad. Pľuščenko im sľuboval šou, ale...

„Pred jedným zo zápasov mi klub povedal, aby som si obliekol tričko na podporu Ukrajiny. Odmietol som. Ako by som sa len mohol postaviť na stranu Ukrajiny? Viete, ako by som doma vyzeral? Čo by asi tak o mne písali? Dnes sa všetci zrazu stali superodborníkmi na politiku,“ hneval sa.

Podľa Nazarova sú Česi zmanipulovaní a proti Rusku sú zaujatí. „Hovoril som s chlapcami z tímu, a majú úplne iné informácie o konflikte. Mladí ľudia tam sú proti Rusku, zatiaľ čo pre starších občanov niečo také ako podpora Ukrajiny neexistuje. Pravdepodobne je veľa ľudí zaujatých proti Rusku z historických udalostí a v celkovom pohľade na svet,“ podotkol.

pjimage Čítajte viac Extenistka odkazuje Naďovi: Rozumiem taktike boja, útoku aj obrane

„Na námestí tam boli tisíce ľudí s ukrajinskými vlajkami, ktorí skandovali protiruské heslá. Títo ľudia vôbec ničomu nerozumejú. Majú za úlohu len revať na ulici.“

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Bohemians Praha 1905 #vojna na Ukrajine #Jevgenij Nazarov