Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeden z najbizarnejších gólov jubiluje. Pripomeňte si ikonu Bundesligy

V utorok oslávil 53. narodeniny, v stredu ubehlo 20 rokov od jedného z najbizarnejších gólov v histórii futbalu. Aj vďaka nemu sa meno Tomislav Piplica nezmazateľne zapísalo nielen do bundesligových kroník.

07.04.2022 08:01
Tomislav Piplica Foto:
Tomislav Piplica na snímke z roku 2002.
debata

Svojím osobitým imidžom a štýlom vybudoval status kultového brankára.

Najvýraznejšiu stopu zanechal populárny Pipi v nemeckom Cottbuse. V drese Energie odohral za 11 sezón 248 zápasov.

V bránke nechýbal ani 6. apríla 2002. Cottbus nastúpil v Bundeslige proti Borussii Mönchengladbach. Bosniakov tím viedol 3:2, keď sa nad jeho hlavu dostala odrazená lopta.

Padala priamo naňho a všetci očakávali, že si so situáciou poradí. Lopta však zrazu nepochopiteľne skončila na jeho hlave, od ktorej sa odrazila do bránky – 3:3.

Do konca duelu už gól nepadol. Piplica neskôr svoj kiks vysvetľoval. Bol vraj presvedčený, že lopta išla nad brvno a vietor ju posunul do bránky.

Výstredný gólman sa preslávil aj netradičnými vsuvkami. Počas zápasov často ležérne visel na brvne, stávalo sa však aj to, že sa útočníkov rútiacich sa na jeho bránu snažil zmiasť kotúľom…

Nezabudnuteľný brankár ukončil kariéru v júni 2009, o necelý rok sa stal trénerom brankárov v reprezentácii Bosny, viedol tiež nemecké tímy v nižších súťažiach.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Energie Cottbus #Tomislav Piplica