Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zranený antivaxer? Neošetrujte ho, volá slávny britský influencer

Britská televízna celebrita Piers Morgan tvrdí, že futbalisti, ktorí sa nedajú zaočkovať proti covidu, by nemali byť viac liečení, pokiaľ ide o ich zranenia. Ikona Chelsea, John Terry, označila tento výrok za doslova "šokujúci".

20.12.2021 09:00
Danny Welbeck Foto: ,
Ilustračné foto
debata (112)

Konzervatívny komentátor, ktorý naposledy moderoval rannú šou v britskej televízii ITV, sa len zriedka hanbí podeliť o svoje názory. V nedeľu svojim 7,9 miliónom sledovateľov napísal:

„Futbalistom, ktorí sa odmietnu dať pichnúť, by sa malo zasa odmietnuť ošetrenie ich zranení. Napokon, prečo by mali dôverovať lekárom v liečbe zlomených nôh a natrhnutých väzov, ak im neveria v život zachraňujúcu vakcínu?“

Výroky fanúšika Arsenalu Londýn, Morgana, sa však dostali do pozornosti bývalého kapitána Chelsea Terryho. „Šokujúce vyhlásenie!“ odpovedal bývalý obranca Albionu.

„Prečo? Futbalisti sú neustále opichávaní rôznymi vecami, prečo sú takí odmietaví ohľadom vakcín proti covidu, keď ide o tak veľa?“ opätoval reakciu 56-ročný Morgan.

„Naozaj šokujúce je, že britskí futbalisti sú masívne menej zaočkovaní proti covidu ako ich európski kolegovia. Je to šialené.“

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
11. Ján Greguš (San José) - 603-tisíc.

Najnovšie štatistiky o zaočkovanosti medzi hráčmi Premier League hovoria, že aspoň jedni dávku dostalo 81% z nich, plne zaočkovaných je 68%.

Toto číslo zaostáva za ostatnými ligami v Európe, kde súťaže ako La Liga, Serie A a Bundesliga hlásili čísla nad 90% pre plne zaočkovaných hráčov.

Chelsea pred pár dňami požiadala, aby bol jej zápas na ihrisku Wolverhamptonu Wanderers odložený, Premier League túto žiadosť zamietla.

Manažér Liverpoolu Jurgen Klopp v sobotu potvrdil, že jeho klub by sa zdráhal podpísať nových hráčov, ktorí by neboli očkovaní, a nazval ich „neustálou hrozbou pre nás všetkých“.

Milan Škriniar Čítajte viac Najbohatšiemu futbalovému mecenášovi na svete sa začalo snívať o Škriniarovi
112 debata chyba
Viac na túto tému: #John Terry #Piers Morgan