Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez podpory BLM: Česi si už pred zápasom vo Walese nekľakli

Českí futbalisti sa pred začiatkom stretnutia kvalifikácia majstrovstiev sveta nepripojili k domácim Walesanom, ktorí pred výkopom pokľakli na podporu hnutia Black Lives Matter (Na černošských životoch záleží).

31.03.2021 06:20
Wales, Česko Foto: ,
Momentka zo zápasu Wales - Česko.
debata (28)

Reprezentanti vyjadrili v Cardiffe svoj boj proti rasizmu aj ďalším prejavom neznášanlivosti, xenofóbie či antisemitizmu tak, že ukázali na nápis na rukáve dresu, odkazujúci na kampaň s názvom UEFA Respect.

Národný tím sa rozhodol nepokľaknúť po konzultácii vedenia reprezentácie s hráčmi. Česi chceli dať najavo svoj apolitický postoj. Kým domáci hráči si pred výkopom kľakli, zverenci trénera Jaroslava Šilhavého zostali stáť a prstom ukázali na ľavý rukáv.

„V kontexte udalostí posledných dní, týždňov a mesiacov chcú vedenie futbalovej reprezentácie a FAČR spoločne avizovať apolitický postoj národného tímu k niektorým aktuálnym témam, ktoré v športovom prostredí rezonujú. Týka sa to predovšetkým iniciatívy hnutia Black Lives Matter, pri ktorej niektorí hráči pred futbalovými zápasmi pokľaknú,“ uviedla asociácia vo vyhlásení.

„Český národný tím svoju podporu v boji proti rasizmu, ale aj ďalším prejavom neznášanlivosti, xenofóbie alebo antisemitizmu vyjadril poukázaním na nápis UEFA Respect na ľavom rukáve dresov, odkazujúci na rovnako nazvanú kampaň UEFA, ktorá sa týmito témami zaoberá,“ dodala FAČR.

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022
28 debata chyba
Viac na túto tému: #českí futbalisti