Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Božský Diego úspešne podstúpil akútnu operáciu pre krvácanie do mozgu

Legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona úspešne podstúpil akútnu operáciu pre krvácanie do mozgu. Informoval o tom v stredu jeho osobný lekár a neurológ Leopoldo Luque, ktorý ho aj operoval.

03.11.2020 21:53 , aktualizované: 04.11.2020 05:36
Diego Maradona Foto: ,
Diego Maradona.
debata

„Podarilo sa nám úspešne odstrániť zrazeninu. Diego zvládol operáciu dobre,“ uviedol Luque, ktorého citovala agentúra AFP.

Maradonu v pondelok hospitalizovali s príznakmi depresie, anémiou a dehydratáciou na súkromnej klinike v meste La Plata, kde mu však v utorok pri vyšetrení magnetickou rezonanciou našli subdurálny hematóm.

Podľa Luqueho zapríčinila tento stav nehoda, no Maradona si žiadnu nepamätá. „Celý týždeň nič nejedol a bol veľmi smutný,“ uviedol jeden zo zamestnancov Maradonu, ktorý si neželal byť menovaný. Bývalého futbalového virtuóza sa v nemocnici ujal Luque.

Slováci, ktorých hodnota najviac klesla Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Stanislav Lobotka (Neapol)
Aktuálna...

Maradona, ktorý minulý piatok oslávil životné jubileum 60 rokov, bol niekoľko dní v domácej izolácii. V karanténe sa ocitol po tom, ako jeho blízky spolupracovník javil príznaky ochorenia COVID-19. Podľa Luqueho však Maradonova hospitalizácia nemá žiadny súvis s koronavírusom.

Maradona momentálne pôsobí ako tréner argentínskeho klubu Gimnasia y Esgrima La Plata. Na piatkovom zápase mu počas gratulácie asistovali dvaja spolupracovníci. „Bol to preňho emotívny a pomerne náročný týždeň. Bol pod veľkým tlakom a to ho mentálne vyčerpalo. Už je mu lepšie, ale myslíme si, že by mal zostať ďalší deň,“ dodal Luque pre televíznu stanicu TyC Sports.

debata chyba
Viac na túto tému: #Diego Maradona