Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Dúbravka terčom kritiky. Nikto vraj neurobil viac chýb ako on

Keď slovenský brankár Martin Dúbravka prišiel pred dvomi rokmi do Newcastlu zo Sparty Praha, málokto o ňom počul. Ešte menej fanúšikov mu však dôverovalo. Ale stačilo 90 minút a gólman spod Tatier si získal ich srdcia. V zápase proti Manchestru United, ktorý Magpies vyhrali 2:0.

23.07.2020 17:10
Martin Dúbravka Foto: ,
Brankár Newcastlu Martin Dúbravka.
debata (2)

Portál nothingbutnew­castle.com v uplynulých dňoch vyrukoval s komentárom, v ktorom ocenil, že Dúbravkovi v tíme pribudla konkurencia a zároveň skúseného brankára jemne skritizoval.

„Možno by bolo kruté tvrdiť, že jeho výkony sa dramaticky zhoršili, pretože v uplynulom období sa objavili aj nejaké skvelé zákroky, najmä v dueli, v ktorom sme nezaslúžene vyhrali 2:0 nad Sheffieldom United. Tento triumf si vyžiadal Dúbravkov kolosálny výkon. Ale v iných prípadoch stratil svoju obvyklú ostrosť a Magpies to stálo body,“ píše autor v článku.

Následne oporu Newcastlu šetril ešte menej. „Žiadny iný hráč nespravil tak veľa kiksov, ktoré viedli ku gólom, ako Dúbravka. Na konte ich má päť, ešte o dva viac ako médiami dlhodobo ohováraný David de Gea. Gólman Manchestru pritom zasahoval v sezóne o 15-krát viac ako Dúbravka,“ pokračuje.

Podľa autora článku bol Dúbravka v uplynulých mesiacoch brankárov výšin a pádov, ktorý striedal dobré výkony s chybami, ktoré ho ubíjali.

„Newcastle preto zareagoval najlepšie ako mohol. Do klubu priviedol Marka Gillespieho, chlapca, ktorý v Newcastli vyrástol. Hádam bude pre Dúbravku varovaním, že nie je nenahraditeľnou jednotkou v klube. Naďalej je našou prvou voľbou, ale tlak, ktorý prichádza, by mu mal pomôcť pri predchádzaní chybám, ktorých sa nedávno dopustil,“ uzatvára autor svoj komentár.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Newcastle United #Martin Dúbravka