Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Postup do finále by bol senzáciou, tvrdí El Maestro

Trnavskí futbalisti ešte zatiaľ nič nevyhrali, ale majú to pred finišom sezóny dobre rozohrané.

05.04.2018 16:09
Marvin Egho, Slovan, Spartak Foto: ,
Útočník Spartaka Trnava Marvin Egho strieľa vyrovnávajúci gól do siete Slovana v prvom semifinále Slovnaft Cupu.
debata

Reálne kandidujú na dve najcennejšie trofeje. V lige majú na čele tabuľky stále komfortný, sedembodový náskok pred Slovanom, v Slovenskom pohári – Slovnaft Cupe urobili krok do finále. Uskutoční sa na ich štadióne Antona Malatinského už o necelý mesiac (1. mája).

Trnavčania na pôde Slovana remizovali 1:1. O dva týždne ho privítajú doma a pred odvetou sú o niečo v lepšej pozícii. „Náš postup do finále by bol senzáciou,“ tvrdí napriek tomu trnavský tréner Nestor El Maestro.

Priznal, že výhru na Pasienkoch neočakával, len v ňu mohol dúfať. Ocenil výkon svojho mužstva najmä po prestávke a aj strelený gól do Šullovej siete. „Stále je to však len polčas semifinále, netreba o tom veľa hovoriť. Remíza je zaslúžená a teraz máme možno nejakú malú šancu postúpiť do finále,“ pokračoval El Maestro.

Z kapitánov Borisov bol spokojnejší trnavský. „Viedli sme 1:0 a škoda, že sme dostali gól, to sme nechceli. Sme nespokojní najmä s druhým polčasom. To však nič nemení na tom, že v odvete budeme chcieť vyhrať a postúpiť do finále,“ vravel slovanista Boris Sekulič.

„Pohárová matematika je jasná, dobre, že sme strelili gól na ihrisku súpera, to je vždy v pohári dôležité. Výsledok z prvého stretnutia beriem, máme to dobre rozbehnuté,“ reagoval Trnavčan Boris Godál.

Slovanisti začali zápas dobre, ujali sa vedenia už v 10. minúte, keď bol úspešným strelcom Čavrič. Deväť minút pred koncom však vybavil remízu tradičný trnavský strelec Egho. Slovanistický kouč Martin Ševela nebol spokojný predovšetkým s tým, že jeho zverenci v závere inkasovali.

„Prvý polčas sme podali solídny výkon, druhý sme si o gól koledovali a aj sme ho napokon dostali. Súper po prestávke zvýšil aktivitu a bol bojovnejší. To nám robilo problém.“ Ani on však pred trnavskou odvetou vôbec neskladá zbrane. „Všetko je teraz otvorené,“ domnieva sa slovanistický kouč.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Nestor El Maestro #Slovnaft Cup 2017/2018