Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ševela: Niektorí hráči si to zľahčili. Bol to hazard so značkou Slovana

Do semifinále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu postúpili favoriti. Najviac sa natrápil Slovan Bratislava, ktorý horko-ťažko vyradil druholigový Liptovský Mikuláš po nevídanej gólovej prestrelke až v nadstavenom čase (4:3). Slovanistov čaká v semifinále Spartak Trnava, druhú dvojicu tvoria Ružomberok a Žilina. Hrá sa na dva zápasy.

15.03.2018 16:13
Martin Ševela Foto: ,
Tréner Slovana Martin Ševela počas štvrťfinále Slovnaft Cupu proti Liptovskému Mikulášu.
debata

Veľa nechýbalo a v kvartete najlepších sa mohol ocitnúť druholigista z Liptovského Mikuláša. Na úkor obhajcu z Pasienkov. Bol to prvý súťažný zápas týchto súperov. „Možno sme Slovan zaskočili, nebáli sme sa hrať. Dali sme mu tri góly a nedotiahli sme to ani na penalty. Škoda, škoda, škoda,“ vravel autor tretieho gólu hostí Ivan Kotora.

Jeho spoluhráč Filip Halgoš ľutoval, že sa nehralo v Liptovskom Mikuláši. „U nás by to bol veľký futbalový sviatok. Kto vie, kedy opäť nastúpime proti Slovanu. Hrať s ním otvorenú partiu je veľmi ťažké, ale neurobili sme si hanbu a vydali zo seba všetko,“ zdôraznil.

Tréner Slovana Martin Ševela dal šancu futbalistom, ktorí v lige pravidelne nenastupujú. Domáci po prvom polčase prehrávali Andričovým gólom (0:1), ale potom Savičevič a Vittek otočili skóre. Nestačilo to. Očenáš vyrovnal a hoci Vittek opäť vybavil tesný náskok, Kotora tri minúty pred koncom upravil na 3:3. Už sa zdalo, že rozhodnú penalty, keď v nadstavenom čase Šporar rozhodol. V záverečných 22 minútach padlo päť gólov.

„Takýto scenár nik nečakal, možno si prišli na svoje diváci, mali veľa futbalového korenia, ale z našej strany je to neakceptovateľné,“ komentoval divoký vývoj Róbert Vittek, ktorý nastúpil s kapitánskou páskou a je so siedmimi gólmi najlepším pohárovým strelcom belasých v tomto ročníku.

„V lige mám podstatne menšiu minutáž, skoro žiadnu. Postup cez Mikuláš bola naša povinnosť. Ale podobné pohárové zápasy sú špecifické, stačí sa pozrieť do iných krajín, kde vypadávajú favoriti s outsidermi. Väčšina našich hráčov hrala po dlhšom čase celý zápas.“ Priznal, že na penalty ani v závere nemyslel. „Veril som, že naša šanca príde. Nechcel som, aby prišlo na penalty, lebo tie sú vždy lotéria,“ vysvetlil.

V bránke sa opäť objavil Dominik Greif, ktorý mal na jeseň isté miesto v zostave. Dostal tri góly. „To sa stáva, ale postúpili sme a splnili cieľ. Keď išlo do tuhého, tak sme zapli a dali góly.“ K výkonu tímu doplnil. „Keď nastúpi deväť hráčov, ktorí dlho nehrali, chvíľu trvá, kým sa dajú dokopy. V druhom polčase to už bolo lepšie.“

Tréner Ševela vyjadril nespokojnosť. „Niektorí hráči sa cítia urazení, podráždení, že nedostávajú priestor v lige. Teraz ho dostali možno proti papierovo slabšiemu súperovi, ale neukázali kvalitu, ktorú od nich čakáme. Bol to hazard so značkou Slovana. Niektorí hráči to podcenili, alebo si to zľahčili a trpelo celé mužstvo. Na ihrisku musí pracovať 11 chlapov. Potrebujem sa s niektorými dôrazne porozprávať, či chcú byť v klube, akým je Slovan, či chcú pracovať na 100 percent, keď dostanú priestor v zápase.“

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Martin Ševela #Slovnaft Cup 2017/2018