Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Video je zásadná zmena. MS nesmú byť použité ako experiment, apeluje Blatter

Bývalý šéf Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Joseph Blatter vyzval futbalových "zákonodarcov", aby odmietli zavedenie systému videoasistenta rozhodcu (VAR) na tohtoročných MS v Rusku.

01.03.2018 13:53
debata
Čakanie na verdikt videoasistenta rozhodcu... Foto: SITA/AP, Thanassis Stavrakis
Videoasistent, Pohár konfederácií Čakanie na verdikt videoasistenta rozhodcu počas zápasu Pohára konfederácií FIFA medzi Kamerunom a Nemeckom v júni minulého roka.

O budúcnosti tejto technológie má v sobotu v Zürichu rozhodnúť Medzinárodný výbor pre pravidlá futbalu (IFAB).

„Môj osobný apel pre IFAB, strážcov pravidiel hry – MS nesmú byť použité ako experiment na takúto zásadnú zmenu: VAR,“ napísal na sociálnej sieti Blatter, ktorý stál na čele FIFA 17 rokov. V roku 2015 odstúpil po obvineniach z korupcie. Dostal dištanc na šesť rokov.

Skúšobné zavedenie videorozhodcov v Nemecku, Taliansku a Anglicku prinieslo aj sporné verdikty a malo zmiešané ohlasy. Napriek tomu je súčasný prezident FIFA Gianni Infantino veľký fanúšik technológie a chce ju presadiť aj na MS. Šéf Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksander Čeferin naopak vidí viacero problémov a VAR sa nebude používať v budúcom ročníku Ligy majstrov.

FAB pravdepodobne umožní národným zväzom, aby mohli systém asistenčného videorozhodcu použiť podľa vlastného uváženia vo všetkých súťažiach, pripomenula agentúra DPA.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sepp Blatter #videorozhodca