Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stávkarska aféra v Česku má nové odhalenie. Stopa môže viesť na Slovensko

Uplynulý víkend sme priniesli správu o tom, že Futbalová asociácia Českej republiky podala na Národnú centralu proti organizovanému zločinu podnet na prešetrenie treťoligového tímu Mohelnice.

05.02.2018 16:58
Futbal, lopty, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Klub čelí podozreniu z ovplyvňovania výsledkov v prospech ázijskej stávkarskej mafie. Informovala o tom stránka iDNES.cz, ktorá získala výpoveď hráča z tamojšej tretej ligy, ktorý prijal ponuku na ovplyvnenie zápasu. Stopa môže viesť na Slovensko.

„Spoluhráč sa ma pred strenutím spýtal, či si nechcem zarobiť, spýtal som sa, ako to myslí,“ vraví pre iDNES.cz hráč, ktorý si prial zostať v anonymite.

„Za dobré peniaze predáš zápas. Dostaneš 50-tisíc, povedal mi. Vravel, že to určite vyjde, že je v tom zapletený aj rozhodca, obaja brankári a ďalší traja hráči na oboch stranách. A vraj ešte aj vyhráme, v prvom polčase však musia padnúť aspoň dva góly,“ vraví futbalista.

Situácia sa zmenila krátko pred výkopom: „Ten istý kamarát mi povedal, že musím zaviniť penaltu, vyhrať má súper – a to o dva góly. A keď to nevyjde, budem musieť zaplatiť 50-tisíc ja. Roztriasol som sa. Bol som naivný, nerozvážny a zaplatil za to.“

Podľa jeho výpovede prichádzali pokyny na ovplyvňovanie duelov zo zahraničia cez spojku na Slovensku. „Pôvodná dohoda znela tak, že dva dni po zápase dostanem peniaze v obálke od borcov zo Slovenska, ktorí to riadia a sú napojení na Čínu,“ tvrdí futbalista.

Prípad pripomenul udalosti spred piatich rokov, keď odhalili prvý prípad korupcie, ktorý mala spáchať organizovaná skupina. Podľa polície na vrchole pyramídy stála osoba, ktorá sa nachádza v Ázii a uzatvárala online stávky na zmanipulované futbalové zápasy v Česku a na Slovensku.

V afére figurovalo viacero hráčov so skúsenosťami z najvyššej súťaží. Bývalý reprezentant Ivan Hodúr, ktorý ovplyvnil niekoľko zápasov Dunajskej Stredy, dostal zákaz pôsobenia vo futbale na 25 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #stávkarska mafia