Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real sa v USA dočkal výhry. Hrdinom bol Zidanov syn, ktorý chytil penaltu

Futbalisti Realu Madrid zaznamenali na záver prípravného turné v Spojených štátoch amerických prvé víťazstvo, výber hviezd zámorskej ligy MLS zdolali v penaltovom rozstrele 4:2.

03.08.2017 10:53
Dom Dwyer, Luca Zidane Foto: ,
Útočník výberu hviezd MLS Dom Dwyer prekonáva brankára Realu Lucu Zidana.
debata

Po riadnom hracom čase bol stav nerozhodný 1:1. Na výhre zverencov trénera Zinedina Zidana sa v Chicagu podieľal aj jeho syn Luca, ktorý nastúpil na prvý zápas za A-tím Realu a v rozstrele chytil jednu penaltu.

Úradujúci španielsky majster a víťaz Ligy majstrov v predchádzajúcich troch zápasoch turné, na ktorom sú bez najlepšieho hráča sveta Cristiana Ronalda, prehrali s Manchestrom United, Manchestrom City a Barcelonou. V stretnutí s výberom hviezd MLS Zidane prestriedal všetkých hráčov a nasadil postupne troch brankárov – Keylora Navasa, Rubena Yaneza a nakoniec od 72. minúty Lucu.

Skóre pred 61 428 divákmi na štadióne Soldier Field otvoril dvadsaťročný talent Realu Borja Mayoral, ktorý v 59. minúte po prihrávke ďalšieho mladíka Daniho Ceballosa obstrelil Stefana Freia v bránke All-Star tímu. Do rozstrelu poslal duel štyri minúty pred koncom zblízka hlavičkou Dom Dwyer.

Devätnásťročnému Zidanovi sa však podarila odplata niekoľko minút nato, keď Dwyerovi chytil hneď prvý pokus v rozstrele. Následne Giovani dos Santos nastrelil brvno, a pretože za Real premenili všetci štyria strelci Karim Benzema, Gareth Bale, Mateo Kovačič a Marcelo, mohol sa madridský klub radovať z víťazstva.

Zápas hviezd MLS proti európskemu tímu sa hral trinástym rokom po sebe a hostia zaznamenali siedmu výhru.

MLS All-Stars–Real Madrid 1:1 (1:1), na strely zo značky pok. kopu 2:4
Góly: 87. Dwyer – 59. Borja Mayoral Prvý súťažný zápas čaká Real Madrid v utorok 8. augusta, keď sa v Skopje stretne o Superpohár UEFA s víťazom Európskej ligy Manchestrom United.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Luca Zidane