Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho získal svojho obľúbenca. Exkošičana Nemanju Matiča z Chelsea

Manchester United získal z Chelsea srbského záložníka Nemanju Matića. Podľa britských médií víťaz Európskej ligy za dvadsaťosemročného futbalistu zaplatil 40 miliónov libier. Matič podpísal na Old Trafforde trojročnú zmluvu s opciou.

31.07.2017 17:56
debata

V novom pôsobisku sa Matič znovu stretne s koučom Josém Mourinhom, ktorý ho viedol už v Chelsea. Za londýnsky celok nastupoval niekdajší hráč Košíc v rokoch 2009–11 a potom znovu v rokoch 2014–17. S Chelsea získal dvakrát ligový titul a raz Anglický pohár.

„Nemanja je hráč Manchestru United a Josého Mourinha. Zosobňuje všetko, čo od futbalistu požadujeme – oddanosť, dôslednosť, ctižiadostivosť a zmysel pre tím,“ uviedol Mourinho, ktorý v roku 2014 priviedol Matiča späť do Chelsea z Benficy Lisabon za 21 miliónov libier.

Stredopoliar s 32 reprezen­tačnými štartmi je treťou veľkou posilou Manchestru pred novou sezónou, v ktorej sa tím vráti do Ligy majstrov. Už skôr na Old Trafford prišli obranca Victor Lindelof z Benficy za 31 miliónov libier a útočník Romelu Lukaku z Evertonu za 75 miliónov libier.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #nemanja matič #José Mourinho