Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Potvrdené. Slovan predal svoju najväčšiu hviezdu. Soumah mieri do Srbska

Guinejský futbalový reprezentant Seydouba Soumah opustil ŠK Slovan Bratislava a vo svojej kariére bude pokračovať v srbskom Partizane Belehrad.

19.07.2017 18:50
Seydouba Soumah Foto:
Seydouba Soumah v šatni Slovana.
debata

V stredu večer chýry z ostatných dní potvrdil Slovan prostredníctvom svojho webu s dôvetkom, že ide o tretí najväčší prestup v klubovej histórii. Bratislavský klub nešpecifikoval transferovú sumu, no uviedol, že drahší boli iba Peter Dubovský (za 3,4 milióna eur do Realu Madrid) a Vladimír Kinder (za 2,1 milióna eur do FC Middlesbrough).

Portál mondo.rs s odvolaním sa na TV Arena Sport počas uplynulého týždňa informoval, že Slovan by mal za 26-ročného kreatívneho stredopoliara zinkasovať odstupné vo výške 1,1 milióna eur plus dvadsať percent z najbližšieho hráčovho transferu.

„S výškou transferovej sumy za Seydoubu Soumaha sme veľmi spokojní. Myslím si, že tento prestup prišiel v správnom čase a v budúcnosti sa nášmu klubu zúročí. Soumah mal za sebou vydarenú sezónu, dal dokopy 25 gólov a jeho cena na trhu prudko vzrástla. Preto sme súhlasili s prestupom, ktorý je z tohto pohľadu tretí najväčší v našej histórii,“ povedal viceprezident ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík mladší a doplnil:

„Prezradím, že okrem Partizanu sa o jeho služby bil ešte jeden silný klub. V dohode s Partizanom sú zakotvené bonusy a taktiež to, že v prípade jeho ďalšieho predaja získame určité percentá z transferovej sumy. Seydoubovi ďakujeme za pekné roky, ktoré strávil v Slovane a prajeme mu do budúcnosti len to dobré.“

Partizan v utorok večer spečatil svoj postup do 3. predkola Ligy majstrov 2017/2018, v 2. predkole prekonal čiernohorského zástupcu Budučnost Podgorica (2:0 doma, 0:0 vonku). V 3. predkole bude Partizan čeliť gréckemu Olympiakosu Pireus.

Soumah, ktorý prišiel do Slovana v roku 2013, na Slovensku hrával aj za Nitru. V uplynulej sezóne Fortuna ligy nastrieľal 20 gólov a vedno s Filipom Hlohovským z MŠK Žilina bol najlepším kanonierom súťaže. Celkovo za Slovan odohral 112 súťažných stretnutí a strelil 37 gólov. Prispel k zisku dvoch majstrovských titulov (2013, 2014), dvom víťazstvám v národnom pohári (2013, 2017) aj k zisku superpohára (2014).

„Belasí“ už za Soumaha získali náhradu do stredu poľa – za milión eur z belgického KAA Gent prišiel Nigérijčan Ibrahim Rabiu, záložník s minulosťou v AS Trenčín.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Seydouba Soumah