Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Belgičania si ustrážili tesné víťazstvo nad Čechmi, Rusi triumfovali v Maďarsku

Českí futbalisti podľahli v prípravnom zápase v Bruseli domácemu Belgicku 1:2.

05.06.2017 23:12
debata
zväčšiť Belgický útočník Romelu Lukaku pred českým... Foto: SITA/AP, Geert Vanden Wijngaert
Romelu Lukaku, Jiří Pavlenka Belgický útočník Romelu Lukaku pred českým brankárom Jiřím Pavlenkom.

Siedmy tím svetového rebríčka FIFA, v ktorého zostave nechýbali hráči veľkoklubov, poslal do vedenia Michy Batshuayi, o rýchle vyrovnanie sa svojím štvrtým reprezentačným gólom postaral Michael Krmenčík, ale krátko po zmene strán rozhodol po rohu Marouane Fellaini. Česi siahali v závere po vyrovnaní, ale Tomáš Souček trafil len tyč.

Pre trénera Karla Jarolíma išlo len o druhú prehru z deviatich zápasov na lavičke českého tímu a prišiel o päťzápasovú nezdolanosť. Naopak Belgicko nenašla premožiteľa po ôsmykrát za sebou a potvrdilo, prečo má najlepší útok európskej časti kvalifikácie o MS, aj keď mu kvôli nedeľnému zraneniu chýbal kapitán Eden Hazard.

Maďarsko prehralo na domácej pôde v Budapešti s Ruskom 0:3. O góly sa postarali v 20. min Fedor Smolov, v 40. min dopravil do vlastnej bránky loptu Márton Eppel a pohodlné víťazstvo spečatil v závere Dmitrij Poloz.

Výsledky prípravných zápasov – pondelok:

Belgicko – Česko 2:1 (1:1) – hralo sa v Bruseli
Maďarsko – Rusko 0:3 (0:2) – hralo sa v Budapešti
Macedónsko – Turecko 0:0 – hralo sa v Skopje

debata chyba
Viac na túto tému: #česká futbalová reprezentácia #ruská futbalová reprezentácia #belgická futbalová reprezentácia #maďarská futbalová reprezentácia