Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najbližšie do finále pohára má Slovan

Futbalisti Slovana Bratislava majú zo štyroch semifinalistov najbližšie do finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu.

11.04.2017 08:00
Slovan Bratislava - Michalovce Foto: ,
Ilustračné foto
debata

V utorok privítajú na Pasienkoch Michalovce a môžu sa stať prvým tímom, ktorý si vybojuje finálovú účasť. V druhom semifinále sa v stredu stretnú Skalica a Poprad.

Slovanisti minulý týždeň vyhrali v Michalovciach 2:1 a utvorili si ideálnu pozíciu pred odvetou. V uplynulom kole najvyššej súťaže im však nevyšiel herne a ani výsledkovo zápas v Dunajskej Strede. S ligovou trofejou sa môžu už pomaly rozlúčiť, ale o to väčšiu motiváciu budú mať, aby získali aspoň pohárovú.

„Musíme ísť ďalej, máme pred sebou ďalšie zápasy. V utorok hráme odvetu semifinále pohára, dovtedy sa musíme prebrať,“ citovala stránka Slovana kapitána mužstva Borisa Sekuliča po stretnutí na pôde DAC.

Michalovským futbalistom generálka na pohárovú odvetu vyšla – zvíťazili na ihrisku v Zlatých Moravciach (2:1). Proti tomuto súperovi sa im už tradične darí a ešte s ním neprehrali (tri výhry, tri remízy). Tréner Anton Šoltis pochválil mužstvo za dobrý výkon už po prvom semifinálovom súboji so Slovanom. Favorit vybojoval len šťastné víťazstvo a tréner Ivan Vukomanovič upozorňoval, že ešte nie je rozhodnuté. "Máme pred sebou odvetný zápas a uvedomujeme si, že možné je všetko.“

Druhý semifinálový zápas sa uskutoční v stredu. Narazia v ňom na seba druholigové mužstvá a ich boj o finálovú miestenku je otvorený. Obe mužstvá sa dobre naladili v uplynulom kole druholigovej nadstavby a pripísali si bezproblémové víťazstvá.

V prvom semifinálovom stretnutí vyhrali domáci Popradčania vďaka Šestákovmu gólu a budú sa na svoju oporu a jej veľké skúsenosti spoliehať aj v stredu v Skalici. Jednogólový náskok znamená síce miernu výhodu, ale zďaleka nestačí na to, aby mohli hovoriť už o postupe. Majú však o jednu motiváciu navyše. „V našich hráčoch je veľká túžba zahrať si na domácom trávniku finále Slovenského pohára,“ zdôrazňuje tréner František Šturma.

Finále sa uskutoční 1. mája na štadióne NTC v Poprade.

Program semifinále
Odvety, utorok 18.30 Slovan Bratislava – Michalovce (prvý zápas 2:1), streda 17.00 Skalica – Poprad (0:1).

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Zemplín Michalovce