Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemci na Pohári konfederácií v skupine s Čiľanmi či Austrálčanmi

Futbalisti Čile (juhoamerický majster), Austrálie (ázijský majster) a víťaz Afrického pohára národov 2017 budú súpermi úradujúcich majstrov sveta Nemcov v základnej B-skupine Pohára konfederácií FIFA v Rusku.

26.11.2016 16:59
Nemecko - Ukrajina Foto: ,
Futbalisti Nemecka sa radujú z gólu.
debata

Sobotňajší žreb v Kazani rozhodol aj o tom, že v A-skupine si domáci Rusi zmerajú sily s výbermi Portugalska (európsky šampión), Mexika (majster Severnej a Strednej Ameriky a karibskej oblasti) a Nového Zélandu (majster Oceánie).

Sobotňajší žreb riadili generálny tajomník FIFA pre futbalové záležitosti Zvonimir Boban a šéf súťaží a podujatí FIFA Colin Smith za asistencie niekdajšieho ruského reprezentanta Sergeja Semaka a dvojnásobnej olympijskej šampiónky v skoku o žrdi Jeleny Isinbajevovej. Špeciálnym hosťom bol 35-ročný brazílsky futbalista Júlio Baptista, ktorý dvakrát zdvihol nad hlavu trofej pre víťaza Pohára konfederácií (2005, 2009).

Do semifinále postúpia dva najlepšie tímy z každej zo základných skupín, bude sa hrať aj o 3. miesto. Hostiteľskými mestami Pohára konfederácií sú Kazaň, Moskva, Petrohrad a Soči, finále odohrajú 2. júla 2017 v Petrohrade. Podujatie je tradičnou generálkou pred majstrovstvami sveta, tie sú na programe o rok neskôr. Posledné tri edície Pohára konfederácií (2005, 2009, 2013) ovládla Brazília, ktorá sa v Rusku nepredstaví.

Zloženie základných skupín futbalového Pohára konfederácií FIFA 2017 v Rusku (17. júna – 2. júla) podľa sobotňajšieho žrebu v Kazani:
A-skupina: Rusko, Nový Zéland, Portugalsko, Mexiko
B-skupina: víťaz Afrického pohára národov 2017, Čile, Austrália, Nemecko

Neistá budúcnosť

Budúcnosť Pohára konfederácií je podľa prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianniho Infantina nejasná. Nezodpovedanou otázkou je termín 11. edície turnaja, ktorá by sa mala uskutočniť v roku 2021. Pohár konfederácií sa tradične hrá dvanásť mesiacov pred majstrovstvami sveta v hostiteľskej krajine svetového šampionátu, no v takom prípade by termín v roku 2021 padol na november a december a narušil by kalendár klubových súťaží. Infantino tvrdí, že vedenie FIFA sa zaoberá prípadným presunom turnaja na tradičný jún, v hre je aj úprava formátu. „Na stole sú všetky možnosti,“ uzavrel šéf svetového futbalu. V sobotu o 16.00 h SEČ sa v ruskej Kazani uskutoční žreb budúcoročného Pohára konfederácií.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Rusko #Pohár konfederácie 2017