Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Horší ako trpaslíci. Česi hľadajú strelca, príklad majú v Slovákoch

Gibraltár? Kosovo? Lichtenštajnsko? San Maríno? Malta? Či Luxembursko alebo Andorra? Reč veru nebude ani o jednej z uvedených futbalových reprezentácií.

12.10.2016 11:07
Karel Jarolím Foto: ,
Karel Jarolím.
debata (2)

Aj keď mnohí by to očakávali. Najmä pred štartom kvalifikácie majstrovstiev sveta 2018.

Šťastie, nápad, kreativita

Zatiaľ čo každý z týchto európskych trpaslíkov sa už v bojoch o Rusko tešil aspoň z jedného gólu, stabilný účastník veľkých turnajov naň stále čaká. Česi sú spolu s Cyperčanmi poslednými dvomi mužstvami, ktoré spomedzi 54 tímov európskej kvalifikácie ešte neskórovali.

„Nemôžem povedať, že by chlapci nechceli. Je však pravda, že viackrát prepásli vhodný okamih pre kolmú prihrávku. Škoda mal svoju šancu riešiť úplne inak, Skaláka vychytal brankár, hlavičkové príležitosti šli tesne vedľa žrde. Chýbalo nám šťastie, ale aj nápad a kreativita,“ priznával v utorok večer značne znepokojený Karel Jarolím.

Zostrih zo zápasu Česko - Azerbajdžan.

Tréner českého národného tímu vstrebával ďalšie sklamanie. Jeho zverenci mali za sebou tretí kvalifikačný zápas v bojoch o svetový šampionát. Tak, ako predtým Severnému Írsku (0:0) a Nemecku (0:3), ani Azerbajdžanu (0:0) nestrelili gól. Napriek tomu, že znovu nastúpili s dvomi útočníkmi.

„Nezostáva nám nič iné, len hráčom aj naďalej veriť. Veľmi by nám pomohlo, keby sa v kluboch rozstrieľali naše ofenzívne opory. To by im veru psychicky pomohlo,“ tvrdil Jarolím.

Česi neskórovali v súťažnom zápase už 361 minút. Naposledy sa tešili z gólu, ktorý niečo znamenal, 17. júna. Na tohtoročnom európskom šampionáte uhrali vďaka Necidovmu presnému zásahu z 89. minúty cennú remízu s Chorvátskom (2:2).

Potom však neprekonali tureckú obranu (0:2) a neuspeli ani v ďalších troch stretnutiach kvalifikácie. Trojgólová náplasť z prípravného duelu s Arménskom (3:0) je pre Čechov akiste veľmi slabá.

Príklad v Slovákoch

Najmä pri pohľade na tabuľku C-skupiny. V nej je pod Čechmi už len bezbodové San Maríno. Aj preto musel Jarolím po zápase s dosiaľ nepokoreným Azerbajdžanom odpovedať na otázky, či už sa viac zamýšľa nad ďalším ako súčasným kvalifikačným cyklom.

„Nechcem si robiť žiadne alibi. Verte mi, všetko to nesiem veľmi ťažko a prežívam obrovské sklamanie. Naozaj však neviem, čo bude o dva týždne,“ povedal český kouč.

Tabuľka C-skupiny:
    Z V R P S B
1. Nemecko 3 3 0 0 8:0 9
2. Azerbajdžan 3 2 1 0 2:0 7
3. Severné Írsko 3 1 1 1 4:2 4
4. Nórsko 3 1 0 2 4:5 3
5. Česko 3 0 2 1 0:3 2
6. San Maríno 3 0 0 3 1:9 0

Tamojšie médiá obrátili po ďalšom nezdare svojich reprezentantov pozornosť na Slovákov. Práve niekdajšieho federálneho partnera dávajú Jarolímovej partii za vzor.

„Boli na tom ako Česi. V situácii, do ktorej sa nechceli dostať. Existenčný zápas však zvládli,“ napísal portál idnes.cz.

Na rozdiel od Čechov. Tým nezostáva nič iné, len čo najskôr objaviť strelca, ktorých mali aj v nie tak dávnej minulosti dostatok. Napokon, mená ako Jan Koller (55 gólov v národnom tíme), Milan Baroš (41) či Vladimír Šmicer (27) vzbudzovali na svetových trávnikoch mimoriadny rešpekt.

Po návod na pretrhnutie streleckej smoly možno nemusia chodiť ďaleko. V Trnave im ho dal napríklad Róbert Mak…

Zostrih zo zápasu Slovensko - Škótsko.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #česká futbalová reprezentácia #Karel Jarolím #MS 2018 vo futbale