Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na pomoc Čišovskému vydražili dres Višňovského za 100-tisíc Kč

Charitatívna akcia "Hokejové srdce pre Čiša" sa blíži k záveru a zatiaľ najvzácnejším artiklom bol dres Ľubomíra Višňovského z NY Islanders.

03.06.2016 09:19
Lubomir Visnovsky Foto: ,
Ľubomír Višňovský.
debata

Fanúšik za neho zaplatil 100 000 českých korún, čiže približne 3700 eur. Dresy slovenských hokejistov a tímov (Višňovský, Chára, Hossa, Handzuš, Slovensko, Slovan) sa celkovo vydražili za 151-tisíc českých korún (cca 5 500 eur). To všetko sa dialo, resp. deje na pomoc chorému slovenskému futbalistovi, bývalému reprezentantovi Mariánovi Čišovskému, ktorý bojuje so zákernou chorobou ALS. Akciu spustili v prvých dňoch nedávnych majstrovstiev sveta v hokeji v Rusku, dražili sa dresy hráčov z NHL, pridali sa aj reprezentácie Česka a Slovenska, ako aj tím KHL Slovan Bratislava. Dva dni pred koncom dražby dres českej legendy Jaromíra Jágra je na sume 31-tisíc českých korún. Aktuálne je v ponuke aj podpísaná hokejka Mariána Hossu. Aukcia na webe www.spolek28.cz sa končí najbližšiu nedeľu večer. Získané financie pôjdu priamo na účet Spolku 28.

Spolek 28 založil Čišovského bývalý spoluhráč a kapitán Viktorie Plzeň Pavel Horváth, ktorý je jeho predsedom. Je to jeden z prostriedkov spoločnej pomoci českých a slovenských futbalistov a hokejistov v boji 36-ročného rodáka z Humenného so zákernou chorobou. „Dúfame, že spoločne budeme silnejší, aby sme dokázali s Mariánom nad chorobou zvíťaziť,“ znie motto Spolku 28.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #Marián Čišovský #Spolek28