Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rumunský enfant terrible to zabalil. Mutu chcel na ME, ale nenominovali ho

Rumunský futbalový útočník Adrian Mutu ukončil v 37 rokoch kariéru. Historicky najlepší strelec rumunskej reprezentácie spolu s Gheorgem Hagim to oznámil v liste, ktorý poslal talianskemu denníku Corriere dello Sport.

21.05.2016 13:08
Adrian Mutu Foto:
Rumunský futbalista Adrian Mutu.
debata

Bývalý hráč Fiorentiny, Juventusu Turín či Chelsea sa preslávil aj rôznymi mimofutbalovými škandálmi, dvakrát napríklad neprešiel dopingovým testom.

„Po toľkých rokoch na ihrisku je čas povedať zbohom. Žil som svoj sen a chcel by som vyjadriť svoj obrovskú vďaku tým, ktorí mi v tom pomohli,“ uviedol odchovanec klubu Arges v liste.

Mutu sa v januári vrátil do rumunskej ligy a veril, že mu angažmán v Targu Mures pomôže k nominácii na majstrovstvá Európy vo Francúzsku. Reprezentačný tréner Anghel Iordanescu ho však nezaradil ani do predbežnej nominácie.

Štvornásobný najlepší rumunský futbalista roka vystriedal počas dvadsaťročnej profesionálnej kariéry dresy 13 klubov, najvýraznejšie stopu zanechal vo Fiorentine. Za reprezentáciu odohral 77 zápasov a strelil 35 gólov, zúčastnil sa aj na ME v rokoch 2000 a 2008.

V roku 2004 mal Mutu pozitívny test na kokaín, za čo dostal sedemmesačný trest a bol prepustený z Chelsea. Dopingovou kontrolou neprešiel znova o šesť rokov neskôr, kedy mal čoby hráč Fiorentiny pozitívny test na zakázaný stimulant sibutramín.

Vlani v októbri bol zase v Taliansku odsúdený na 14 mesiacov väzenia s podmienkou a pokute 14 000 eur za zbitie barmana z Albánska v roku 2010.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adrian Mutu