Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hroššo: V pražskej Dukle vládne spokojnosť

Slovenský futbalový brankár Lukáš Hroššo si pochvaľuje začiatky vo svojom novom pôsobisku. Dvadsaťosemročný nitriansky rodák i odchovanec (nar. 19. apríla 1987) v januári prestúpil zo Slovana Liberec do konkurenčnej Dukly Praha v rámci najvyššej českej súťaže.

08.03.2016 16:40
Lukáš Hroššo Foto:
Slovenský brankár Lukáš Hroššo.
debata

Hroššo na jar vychytal „vojakom“ dve víťazstvá z troch ligových duelov, inkasoval len dva razy a pridal aj čisté konto v prvom štvrťfinálovom zápase tamojšieho pohára. V Dukle pôsobia aj Hroššovi krajania Michal Breznaník, Lukáš Štetina, Róbert Kovaľ a Jakub Považanec.

„V Dukle sa cítim výborne. Myslím si, že som dobre zapadol aj do kolektívu, ktorý má potenciál na dobré umiestnenie v tabuľke. Máme ambiciózneho kouča, ktorý od nás vyžaduje maximum a veľmi dobre sa mi spolupracuje aj s trénerom brankárov. K tomu všetkému sa pridalo pár dobrých výsledkov, takže so začiatkom môžem byť vcelku spokojný,“ povedal Hroššo pre internetovú stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti fsagency.eu. „Teraz je dôležité potvrdiť víťazstvo z Ostravy doma proti Jihlave. To bude určite ťažký zápas, pretože bodový rozdiel medzi nami nie je veľký. Pre nás je to však príležitosť ešte viac sa odpútať a poškuľovať po vyšších priečkach,“ doplnil Lukáš Hroššo, ktorý v drese Dukly debutoval víťazstvom 2:0 práve nad svojím bývalým klubom z Liberca, prenikol vtedy aj do ideálnej zostavy Synot ligy.

Hroššo chytal do roku 2013 v A-mužstve FC Nitra, odvtedy strážil tri žrde Liberca. V roku 2011 hosťoval v bratislavskom Slovane. V najvyššej slovenskej súťaži má na konte 134 zápasov a 39 čistých kont, v českej bilanciu 23/8. V predchádzajúcej sezóne sa stal hrdinom Liberca vo finále národného pohára, k trofeji dopomohol dvoma úspešnými zákrokmi v rozstrele zo značky pokutového kopu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Hroššo #Dukla Praha #Synot liga