Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Guédé: Po zostupe z bundesligy som dva dni nevyšiel z domu

Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie obliekajúci si dres nemeckého klubu SC Freiburg Karim Guédé priznal, že počas mája uplynulého kalendárneho roka zažil v krátkom čase najkrajší aj najhorší okamih svojej doterajšej kariéry.

05.01.2016 10:00
Karim Guédé, Juan Bernat Foto: ,
Stredopoliar Freiburgu Karim Guédé.
debata

Niet fanúšika Freiburgu, ktorý by si nepamätal dátum 16. máj 2015. Krátko pred koncom zápasu s Bayernom Mníchov (2:1) predviedol Guédé krásny prienik po pravej strane a prihral Nilsovi Petersenovi na víťazný gól. „Ach, môj Bože. Bol to najkrajší zážitok v mojej kariére,“ skonštatoval 30-ročný rodák z Hamburgu pre portál badische-zeitung.de.

Prešiel však týždeň a prehra Freiburgu v záverečnom bundesligovom kole na pôde Hannoveru (1:2) znamenala zostup do druhej najvyššej súťaže. „Bolo to ako úder kladivom. Beriem to však tak, že všetko v živote má nejaký zmysel. Samozrejme, vypadnutie ma mrzelo a ak mám byť úprimný, na dva dni som sa schoval a nevyšiel z domu. Novú motiváciu mi však dodala krátka dovolenka. Na zmenu klubu som ani chvíľu nepomyslel,“ doplnil niekdajší hráč Artmedie Petržalka či Slovana Bratislava.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karim Guédé #II. bundesliga #SC Freiburg