Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zreľák: Verím, že takú šancu si nenecháme vziať

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov uzavreli tohtoročný program v 8. skupine kvalifikácie ME 2017 vo veľkom štýle. Strelili v myjavskom zápase Holandsku štyri góly v druhom polčase a zvíťazili 4:2.

19.11.2015 09:00
Adam Zreľák Foto: ,
Adam Zreľák v súboji s Derrickom Luckassenom z Holandska.
debata

Usadili sa na čele tabuľky. Ich výhru potvrdil gólom z opakovanej penalty (v oboch prípadoch ju premenil) kapitán tímu Adam Zreľák. Včera ráno sa už hlásil na Pasienkoch na tréningu Slovana v dobrej nálade. Stará sa mu o ňu aj dcéra Zoe, ktorá prišla na svet prvý deň tohto mesiaca.

Dovolila vám vyspať sa po náročnom stretnutí?
Je poslušná, nemám problém, po výhre nad Holandskom som spal dobre.

Mohli ste však spať aj horšie, lebo zápas sa nevyvíjal pre vás dobre…
Vedeli sme, že nás čaká oveľa ťažší zápas ako nedávno na pôde súpera. Vyhrali sme vtedy 3:1 a zhodli sme sa, že Holanďania nám to budú chcieť vrátiť. Začali veľmi dobre. My sme naopak nehrali, ako sme chceli, ako sme si pred zápasom povedali.

Na čo ste mysleli, keď ste už v 22. minúte prehrávali 0:2? Neprepadala vás trochu panika?
Nechápal som, čo sa deje, vravel som si, čo to hráme?! Ale panike som neprepadal, ani som nestratil vieru v dobrý výsledok. Usiloval som sa povzbudiť spoluhráčov, do konca zápasu bolo ďaleko.

Čo sa dialo v šatni po prvom polčase?
Vládla v nej odhodlaná nálada, burcovali sme sa, zdôrazňovali sme, že sa musíme vrátiť k našej hre, siahnuť na dno síl, otočiť to. Dôležité bolo, že sme strelili kontaktný gól, ten padol hneď po prestávke, zápas bol opäť otvorený. Mužstvo ukázalo svoju silu i charakter, dostalo sa z tejto situácie a potvrdilo, že môže hrať úspešne aj so silnými súpermi. Aj Holandsko hralo dobre, malo tiež šance. Podržal nás aj brankár a trošku nám pomohlo tiež šťastie.

Spomínate si na nejaký významný zápas, v ktorom ste prehrávali a dokázali ste za polčas streliť štyri góly?
Nie, taký skvelý obrat som ešte nezažil, ale aj minulý mesiac v Holandsku sme prehrávali. Hoci len 0:1 a ešte pred prestávkou sme stihli vyrovnať. A tiež práve na Myjave som na jar zažil divoké stretnutie v lige so Slovanom. Prehrávali sme 0:1, ale ešte sme v prvom polčase vyrovnali. V druhom sme dali päť gólov a zvíťazili 6:3.

Aj v Holandsku ste rozhodli o výhre po prestávke. Čím si to vysvetľujete? Dochádzali v zápasoch súperovi sily?
Skôr si myslím, že v oboch sme mu spočiatku dali príliš veľa priestoru, čo aj využil. Keď sme ho začali viac atakovať, obraz hry sa zmenil, presadili sme sa kombinačne a dali sme aj pekné góly. Bolo to najmä o našom zlepšení, o našom výkone.

Zdolali ste dva razy najväčšieho favorita. Otvorí vám to cestu na šampionát?
Ešte máme pred sebou štyri zápasy, ale dôležité je, že situáciu držíme vo svojich rukách. Dúfam, že túto šancu si nenecháme zobrať. Ale čakajú nás ešte ťažké zápasy najmä s Tureckom a Bieloruskom.

Dokážete sa teraz rýchlo preladiť na klubové úlohy?
Verím, že to nebude problém. Aj preto, že sme dosiahli v reprezentácii úspech. Výhra s Holandskom môže mať len pozitívny dopad. Na stredajšom tréningu už bol aj Tamás Priskin, ktorý krásnym gólom vybavil postup Maďarom na šampionát. Mohli sme si navzájom zablahoželať. Je to príjemné, keď máte v tíme spoluhráča, ktorý takým spôsobom pomohol reprezentácii. Teraz však už rozmýšľam najmä o nedeľňajšom derby v Trnave.

Čo od neho očakávate?
Teším sa. Čakám dobrú návštevu i atmosféru. Celé reprezentačné mužstvo sme sa boli pozrieť uplynulý piatok v Trnave na stretnutie áčka so Švajčiarskom. Trnavský štadión je pekný a domáci vraveli, že o derby je veľký záujem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentáci do 21 rokov