Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajinci ustáli veľký nápor Slovincov, Švédom vybavil postup Zlatan

Futbalisti Ukrajiny a Švédska skompletizovali v utorok večer zoznam 24 účastníkov ME 2016 vo Francúzsku. Ukrajinci v odvetnom barážovom stretnutí remizovali v Maribore s domácim Slovinskom 1:1.

17.11.2015 23:16
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Obrovská radosť Švéda Zlatana Ibrahimoviča potom, ako strelil Dánom druhý gól v zápase.
debata

Slovinci sa síce v 11. min ujali vedenia 1:0 vďaka kapitánovi Boštjanovi Cesarovi, fanúšikovia na štadióne Ljudski Vrt však už druhý gól v sieti hostí, ktorý by znamenal predĺženie, nevideli.

Ukrajincov definitívne upokojil vyrovnávajúci gól Andrija Jarmolenka v siedmej minúte nadstaveného času druhého polčasu. Zverenci trénera Michaila Fomenka sa predstavia na druhom kontinentálnom šampionáte v rade.

Švédi si zahrajú na piatom kontinentálnom šampionáte v rade. Zverenci trénera Erika Hamréna remizovali v Kodani s domácim Dánskom 2:2, o oba góly „troch koruniek“ sa postaral kanonier Zlatan Ibrahimovič.

Dáni síce v 81. min znížili, keď sa presadil Yussuf Poulsen a v nadstavenom čase vyrovnali zásluhou Jannika Vestergaarda, no na viac sa nezmohli. Nerozhodný výsledok stačil Švédom, nakoľko v sobotňajšom prvom vzájomnom dueli na domácom trávniku v Štokholme zvíťazili 2:1.

Slovinsko – Ukrajina 1:1 (1:0) – prvý zápas 0:2
Góly: 11. Cesar – 90.+ A. Jarmolenko, ČK: 90.+ Brečko (Slovinsko)

Dánsko – Švédsko 2:2 (0:1) – prvý zápas 1:2
Góly: 81. Y. Poulsen, 90.+ Vestergaard – 19. a 76. Ibrahimovič

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2016 vo futbale
Načítavajú sa športové výsledky...