Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slov-matic príjemne šokoval. Poslal pozdrav do neba

Sen sa stal skutočnosťou. Elektrizujúcu atmosféru na bratislavskom zimnom štadióne tentoraz zažili futsalisti úradujúceho slovenského majstra.

12.11.2015 17:22
Slov-matic Foto: ,
Zľava: Peter Kozár a Juraj Visváder zo Slov-maticu v zápase proti Benfice Lisabon.
debata

Po obetavom a strhujúcom výkone Slov-matic FOFO Bratislava prekvapujúco zdolal favorizovanú Benficu Lisabon 5:4 v D-skupine elitnej fázy tohtoročnej edície UEFA Futsal cupu.

So súperom svetovej extratriedy, ktorý má desiatich reprezentantov (šiestich portugalských, španielskeho, brazílskeho, argentínskeho a japonského) odohral slovenský šampión strhujúcu partiu. Jeho hráči sa vrhali do striel a v bránke čaroval Mário Gašparovič.

„Splnil sa nám detský sen. Podali sme fantastický výkon, ešte sa z toho spamätávame. Možno o hodinku si lepšie uvedomíme, čo sme dosiahli. Je to príjemný šok. Konečne sa nám podarilo niečo veľké,“ povedal kapitán Ladislav Mikita.

Portugalský favorit bratislavskej skupiny hral technicky a kombinačne, dominovali na lopte. Domáci sa spoliehali na skalopevnú obranu, vyrážali do smrteľných brejkov. Po nerozhodnom prvom dejstve 2:2 naklonil misky váh na domácu stranu Marek Belaník exportným priamym kopom.

„Chcel som trafiť bránku a padlo to tam. Som rád, že môj zásah naštartoval mužstvo a získali sme cenný skalp. Je to najdôležitejšie víťazstvo v mojej kariére,“ uviedol autor gólu.

Od stavu 3:2 hrali hostia power-play, čo Gabriel Bartošek využil na strelenie dvoch gólov do prázdnej bránky. „Rozhodlo nasadenie a bojovnosť. Proti technickému súperovi sme vytiahli agresivitu a obetavosť,“ dodal.

Dva góly Benficy v závere, najmä ten štyri sekundy pred koncom zhasol Slov-Maticu postupovú nádej medzi najlepšiu štvoricu. Po utorkovej prehre s Charkovom 0:2 sa rozlúči s elitnou súťažou dnes o 18.00 proti Kragujevacu.

„Charkov bol disciplinovanejší, Benfica hrala viac profesorsky. Postúpiť by bolo ako vyhrať v športke. Naším cieľom bolo získať štyri body, šesť bude menší zázrak. Pokúsime sa oň,“ konštatoval tréner Martin Rejžek.

Pôsobivú reklamu na futsal sledovalo takmer päťtisíc divákov, čo je historický rekord na Slovensku i celého Elite Roundu. Pri tlaku súpera pískali, pri góloch domácich aplaudovali. Keď na informačnej kocke uvideli pietnu spomienku na zosnulého majiteľa Slov-maticu Martina Gendára, uznanlivo tlieskali.

„Toto víťazstvo patrí Martinovi, nášmu bývalému prezidentovi. Keď to z neba videl, určite bol šťastný,“ uzavrel Peter Haľko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slov-matic FOFO Bratislava