Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci predstavili dresy na ME. Oblečú si ich už v Trnave

Slovenskí futbaloví reprezentanti sa na európskom šampionáte vo Francúzsku predstavia v nových dresoch.

09.11.2015 17:52
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík pózuje s novým reprezentačným dresom.
debata (2)

Prvý raz v nich vybehnú na trávnik už v piatok v prípravnom zápase so Švajčiarskom v Trnave. Proti Islandu o niekoľko dní neskôr v Žiline si oblečú ešte starú verziu dresov.

Podľa riaditeľa SFZ marketing Jaroslava Šišoláka na vývoji nových dresov sa pracovalo viac ako rok a testovali ich priebežne aj futbalisti. Národný tím bude využívať dve alternatívy dresov – na stretnutia doma i vonku. Pôjde o dve základné farebné kombinácie. Slovenský štátny znak je umiestnený na ľavej strane bližšie k srdcu, čo je zámer, vyjadruje vzťah k reprezentácii.

Dresy v tradičnom modrobielom prevedení sú inšpirované slovenskou vlajkou, pôsobia moderne a elegantne. Priliehajú k telu a podľa výrobcu poskytujú pokožke mikroskopické masáže na rýchlejší a efektívnejší prísun energie do svalov. Tvorcovia využili novú technológiu, ktorá je na oboch stranách dresu a pomáha udržať hráčom optimálnu telesnú teplotu. Na vnútornej časti sú pásy zo špeciálneho materiálu s mikrokapsulami, ktoré absorbujú prebytočné teplo.

V novej kolekcii Pumy, ktorá oblieka slovenskú reprezentáciu, ale aj niekoľko ďalších tímov, ktoré sa predstavia na šampionáte vo Francúzsku, si zapózovali opory reprezentácie Marek Hamšík a Vladimír Weiss.

„Nepôjdeme na šampionát na módnu prehliadku, ale je dobré, keď sa v nich príjemne cítime. Vyzerajú dobre, dúfam, že nám prinesú aj šťastie. V starých sa nám darilo a verím, že to bude platiť aj o nových,“ vyhlásil Weiss.

„Móda zasiahla aj futbal, je dobré, keď sú aj dresy pekné a moderné. Nový dres sa mi páči, mám navyše rád obtiahnutejšie dresy, už som si na ne zvykol,“ doplnil spoluhráča Hamšík.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #slovenská futbalová reprezentácia