Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blatter má zdravotné problémy. Skončil v nemocnici

Dosluhujúceho prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera prijali v piatok v nemocnici, no podľa jeho právnika Richarda Cullena sa očakáva Švajčiarov skorý odchod domov.

06.11.2015 21:10
Sepp Blatter Foto: ,
Prezident FIFA Sepp Blatter.
debata

Hovorca 79-ročného šéfa svetového futbalu Klaus Stoehlker ešte predtým uviedol, že Blatter vyhľadal odbornú pomoc, lebo je pod veľkým stresom a lekári mu odporučili niekoľko dní oddychovať. „Nielen svetové médiá chcú s ním hovoriť, nie sú jediní, kto sa na neho vypytuje. Je tu ďalších niekoľko nátlakových skupín, ktoré kladú rôzne otázky. Musí sa toľko zaoberať rôznymi komisiami a právnikmi. Dobre, že si trochu oddýchne pod lekárskym dohľadom,“ povedal Stoehlker.

Blatter nemôže 90 dní vykonávať svoju funkciu spolu s prezidentom Európskej futbalovej únie (UEFA) Michelom Platinim. Etická komisia oboch funkcionárov potrestala pre dva milióny švajčiarskych frankov. Tie FIFA v roku 2011 s Blatterovým súhlasom poslala Platinimu ako doplatok za služby poradcu. Suma nebola podložená písomnou zmluvou, dohodli sa na nej iba ústne. Minulý týždeň Blatter priznal zákulisné dohody o usporiadateľoch majstrovstiev sveta, nemenej stresujúce nie je ani vlaňajšie prevalenie korupčnej kauzy v štruktúrach FIFA.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sepp Blatter #Medzinárodná futbalová federácia FIFA