Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Benzemu obvinili z vydierania, hrozí mu päťročné väzenie

Francúzskeho futbalového reprezentanta Karima Benzemu obvinil súd vo Versailles z prípravy vydierania spoluhráča z národného tímu Mathieua Valbuenu a spoluúčasti na skupinovej trestnej činnosti.

05.11.2015 12:19 , aktualizované: 14:06
Karim Benzema, Mathieu Valbuena Foto: ,
Karim Benzema (v pozadí) a Mathieu Valbuena na tréningu francúzskej reprezentácie.
debata

Oznámil to úrad prokuratúry, ktorý sudcovi navrhol vniesť obvinenie voči útočníkovi Realu Madrid. Benzema bude zároveň pod justičným dohľadom a má zakázané kontaktovať obeť alebo iné obvinené osoby. Za vydieranie je vo Francúzsku trest odňatia slobody na päť rokov.

Vyšetrovatelia už od júla 2014 skúmajú okolnosti prípadu z októbra toho istého roku, keď Benzema počas zrazu francúzskeho národného tímu údajne spomenul Valbuenovi nahrávku so sexuálnym obsahom. Cieľom pátrania je zistiť, či mal Benzema skutočne v úmysle vydierať Valbuenu a akú v celej záležitosti zohral rolu. Už v októbri zatkli tri ďalšie osoby a predbežne ich obvinili. Údajne ide o priateľov niekoľkých futbalistov. Minulý mesiac vzali v súvislosti s prípadom do väzby aj bývalého francúzskeho reprezentanta Djibrila Cissého. Ten poprel akúkoľvek účasť na kauze a neskôr ho prepustili bez ďalších konzekvencií.

Benzemu predviedli na policajnú stanicu vo Versailles v stredu ráno, vo vyšetrovacej väzbe strávil aj noc zo stredy na štvrtok. Právny zástupca Sylvain Cormier tvrdí, že jeho klient kontaktoval sudcu povereného vyšetrovaním ihneď, ako sa jeho meno začalo spomínať v médiách, a deklaroval ochotu odpovedať na otázky detektívov. „Chce čo najrýchlejšie skoncovať s aférou okolo prípadu, s ktorým nemá nič spoločné,“ povedal Cormier.

Karim Benzema sa už raz dostal do problémov so zákonom. Spolu s kolegom z reprezentácie Franckom Ribérym mali pred pár rokmi pohlavný styk s neplnoletou prostitútkou Zahiou Deharovou, ktorá v čase styku mala údajne menej ako 18 rokov. Benzema si od nej kúpil sexuálne služby v roku 2008, Ribéry o rok neskôr. Prípad trval tri roky, napokon oboch zbavili obvinení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karim Benzema #Mathieu Valbuena