Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V úvode osemfinále vypadne ďalší prvoligista

Aktuálny ročník futbalového Slovenského pohára - Slovnaft Cupu sa dostal len do osemfinále, v hre je ešte šestnásť mužstiev, ale štyria zástupcovia najvyššej súťaže už vypadli.

03.11.2015 10:00
Lukáš Beňo, Myjava, Patrik Sabo, Zlaté Moravce Foto: ,
Myjavčan Lukáš Beňo (vľavo) v súboji s Patrikom Sabom zo Zlatých Moraviec.
debata

Polovica tímov je zatiaľ z dvoch nižších súťaží. Tento pomer sa teraz akiste zmení, dá sa reálne očakávať, že medzi ôsmimi najlepšími pohárovými mužstvami budú mať po tomto kole už jasnú prevahu prvoligisti.

Všetci sa však do štvrťfinále, ktoré sa uskutoční až na budúci rok na jar, určite nedostanú. Už v utorok sa s pohárom rozlúči jeden z nich, pretože žreb spojil aj dvoch účastníkov najvyššej súťaže. V dnešnej predohrávke osemfinále narazia na seba Zlaté Moravce a Myjava. Zápas nemá favorita. V lige je na tom o niečo lepšie Myjava, ale tej sa v poslednom období príliš nedarí. Po dobrom štarte prehrala v štyroch uplynulých zápasoch za sebou. V osemfinále sa hrá stále na jeden zápas (bez odvety) a ViOn má výhodu domáceho prostredia. V ňom je jasne úspešnejší ako u súperov.

Od 5. kola pohárovej súťaže platí, že ak sa stretnú dve mužstvá z rôznych súťaží a jedno z nich hrá o dve kategórie nižšie, zápas sa uskutoční na jeho pôde. Preto Vyšné Opátske privíta doma Žilinu a Topoľčany Ružomberok (toto stretnutie odložili až na budúci týždeň). Okrem týchto dvoch treťoligových účastníkov osemfinále hrá v tretej najvyššej súťaži aj Rohožník, ktorý hostí doma druholigové VSS Košice, to znamená, že minimálne jeden tím v osmičke najlepších bude z nižšej súťaže.

Z prvoligových tímov už opustil pohár MFK Skalica (v augustovom 2. kole) a v šestnásťfinále aj trojica Trnava, Michalovce a Podbrezová. Trofej obhajujú Trenčania, v stredu sa predstavia v Dolnom Kubíne.

debata chyba
Viac na túto tému: #osemfinále #Slovnaft Cup 2015/2016
Načítavajú sa športové výsledky...