Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real ťaží z umenia legendy bez hraníc

To, čo sa pred jeden a pol rokom podarilo Lionelovi Messimu v Barcelone, dosiahol v stredu večer Cristiano Ronaldo v Reale Madrid.

01.10.2015 15:12
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo z Realu Madrid.
debata (1)

Rovnako, ako Argentínčan, je aj portugalská superhviezda najlepším strelcom v dejinách klubu. O prvé miesto sa majiteľ troch Zlatých lôpt pre najlepšieho futbalistu sveta zatiaľ delí s legendárnym Raúlom. Obaja kanonieri nastrieľali v drese Realu 323 gólov. Rozdiel je len v jednej maličkosti. Zatiaľ čo Španiel potreboval na pokorenie tejto hranice 741 zápasov, Ronaldo o viac ako polovicu menej – 308.

Gólový priemer 30-ročného útočníka je úctyhodný, hanbiť by sa zaň nemuseli ani špičkoví hokejoví útočníci z NHL – 1,05 na zápas. „Dúfam, že nepozná svoj strop. Verím, že nikdy neprestane strieľať góly a my budeme môcť aj naďalej z jeho umenia ťažiť,“ vraví tréner Rafael Benitéz.

Z Ronaldovej výnimočnosti vyťažil Real maximum aj v stredu večer. V zápase Ligy majstrov na ihrisku Malmö strelil rodák z Madeiry oba góly hostí a zariadil ďalšie víťazstvo – tentokrát 2:0. „Mám z neho obrovskú radosť. Je neuveriteľné, čo dosiahol. Je to legenda,“ chválil svojho spoluhráča obranca Alváro Arbeloa. „Pre mňa je najlepší na svete,“ pridal sa stredopoliar Casemiro.

Ronaldo zaokrúhlil počet gólov v tejto sezóne na desať. Polovicu strelil v španielskej lige, polovicu v Lige majstrov. V oboch súťažiach je na čele poradia najlepších strelcov (v Primera división spolu so spoluhráčom Karimom Benzemom a Nolitom zo Celty Vigo). „Urobil ďalší veľký krok do slávnej histórie. Ronaldo je len jeden. Je nazastaviteľný,“ napísal na svojej stránke španielsky denník Marca.

Čísla, ktorými sa pýši Portugalčan, vzbudzujú obdiv. V predošlých piatich sezónach ani raz nepodliezol päťdesiatgólovú hranicu. V preodšlej si vytvoril osobné maximum, keď prekonal súperových brankárov vo všetkých súťažiach 61-krát. Aj preto je v tabuľke najlepších strelcov v histórii Realu nad takými velikánmi, akými boli Alfrédo Di Stéfano, Ferenc Puskás či Hugo Sánchez.

„Keď som prichádzal do Madridu, nemal som v úmysle prekonávať rekordy. Priznávam však, že z každého gólu mám obrovskú radosť. Taktiež z osobných úspechov, ktoré som dosiahol,“ hovoril Ronaldo novinárom po zápase vo Švédsku.

Vylepšiť svoje štatistiky môže už v nedeľu. Stroju na góly bude čeliť v madridskom derby obrana Atlética.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid